Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

ro

25 Mar, 2024 21:30 1298 Marime text
foto: Pexels Primăria Techirghiol, județul Constanța a lansat un anunț de participare la licitație privind execuția de lucrări de reparație și întreținere curentă a străzilor asfaltate - Str. Nicolae Bălcescu și Str. Campinei. 

Obiectul viitorului contract de achiziție publică îl reprezintă execuția lucrărilor de întreținere și reparații curente a străzilor asfaltate, pentru: str. N. Bălcescu, tronson Piața Republicii – Plantelor pentru 11.554 mp și str. Campinei, tronson Plantelor – Răscoala din 1907 pentru 574mp prin refacerea stratului de uzură, ridicarea la cotă a căminelor și execuția marcajelor rutiere.

a. Tehnologia de refacere a stratului de uzură cuprinde:

-Curățire generală a suprafețelor;
-Frezare pe 6cm grosime a covorului asfaltic existent cu evacuarea materialului în locurile stabilite de Primăria Orașului Techirghiol.
-Suflarea cu aer a suprafețelor frezate;
-Repararea crăpăturilor și fisurilor la suprafețele rezultate dupa frezare;
-Curățire suprafete înainte de așternerea covorului asfaltic nou. Se va face curățarea perfectă, temeinică a suprafeței frezate cu maturi si perii piassava sau prin suflarea cu aer comprimat; daca nu s-a obținut o suprafața perfect curată, atunci se va proceda la spălarea acesteia cu jet de apă;
-Amorsare cu emulsie cationica 0,5kg/mp, sau bitum tăiat 0,4kg/mp;
-Asternerea mecanizată a unui nou covor asfaltic, din beton asfaltic de uzura BA 16 rul 50/60, în grosime de 6cm.

Se recomandă ca lucrările de asfaltare să se execute pe tronsoane cât mai lungi cu închiderea totală a circulației.

Se atrage atenția asupra necesității tăierii verticale a marginilor la imbinarea a 2 covoare de uzură( îmbinările la intreruperile de asternere, imbinarea pe rostul longitudinal, îmbinarile dintre covorul nou și covorul existent la racordările de la intersectii) si badijonarea imbinarilor la partea superioara cu bitum taiat sau emulsie cationica si dressig fin.

b. Tehnologia de refacere a structurii rutiere cuprinde:

-Excavarea zonei afectate pana la baza ei si inca 20cm dupa aceasta. În cazul când zona cu cedare de structura rutieră se află deasupra unei conducte subterane se va săpa pana la nivelul conductei. Întâi mecanizat Și ultimii 20-30cm, manual.
-Compactarea fundului sapaturii pana la gradul de compactare Proctor 97%.
-Refacerea umpluturii cu pamant bun de terasament în straturi de 15-20cm compactate fiecare până la gradul de compactare Proctor 98%. Umplutura se reface pana la 60cm sub cota finala a imbracamintii.
-Execuția unui blocaj de ~12cm grosime din piatra sparta mare 63-90mm, impanata cu piatra sparta 8-31,5mm si innoroita cu nisip sau savura 0-8mm. Gradul de compactare Proctor 100%.
-Execuția unui strat de balast 0-75mm de 15cm grosime, grad de compactare Proctor 100%.
-Execuția unui strat de piatra sparta 31,5-63mm impanata cu piatra sparta sort 16-20,4mm și înnoroită cu nisip sau savura 0-8mm.
-Execuția unui strat de baza din de mixtură asfaltică AB 31,5 baza 50/70, cu grosimea de 8cm. Straturile se realizează până la nivelul suprafeței frezate (6cm sub nivelul final al îmbrăcăminții), urmând a se asterne stratul final de uzura și peste aceste zone reparate.

Se vor respecta prevederile: STAS6400-84 Lucrări de drumuri.Staturi de baza si de fundatie. Conditii tehnice generale de calitate., SR179-1995 Lucrări de drumuri. Macadam. La asternerea mixturilor asfaltice se vor respecta prevederile normativului AND605-2015 Normativ privind mixturile asfaltice executate la cald. Condiții tehnice de proiectare, preparare şi punere în operă a mixturilor asfaltice.

c. Ridicarea la cota a caminelor -Capacele de vizitare ale caminelor de la retelele de instalatii subterane se ridică la nivelul suprafeței părții carosabile.

Nu se admit abateri in plus sau in minus.

Tehnologia de ridicare la cota a caminelor cuprinde:

-Taiere cu discul diamantat in forme rectangulare,(la îmbracamintile bituminoase).Tăierea se face pe un contur decalat orizontal cu 15cm fata de marginea sapaturii din stratul inferior urmator.

-Sapatura manual sau cu pickhammer-ul pentru desfacerea elementului de acoperire al căminului. Săpătura în strat

Valoarea totala estimată este de 1.575.210 lei. 

Persoane ce detin funcții de decizie din cadrul Autoritatii Contractante, precum și persoanele din cadrul Autoritatii Contractante ce pot influența continutul documentației de atribuire și/ sau desfasurarea procedurii de atribuire sunt:
  • Soceanu Iulian Constantin -Primar
  • Zisu Florin- Viceprimar
  • Monica Dobre – Adina- Consilier Juridic;
  • Neacsu Dan Sebastian- Inspector Tehnic
  • Cealera Carmen- Consilier Achizitii Publice;
  • Netoiu Lavinia – Inspector ;
  • Enache Marioara -Inspector, Viza Cfp
  • Ciorabai Cisem- Inspector Urbanism
  • Dragan Elena- Consilier Achizitii Publice
  • Consilieri Locali: Florea Ciprian-Marian, Picoiu Adrian – Toader, Babanica Doina Marinela, Abdula Edvin, Bogoi Dan, Pucichi Danut-Dumitru, Curtacai Tanher, Stan Viorel – Adrian, Fenin Semat, Picoiu Victor, Papu Laurentiu, Ablez Gihan, Berbeaca Niculae, Slincu Adriana
Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 10.04.2024, ora 15:00. 


Anunțul integral poate fi consultat în secțiunea Documente a materialului. PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Licitații ConstanțaPrimăria orașului Techirghiol cumpără mobilier pentru Liceul Teoretic „Emil Racovița” (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii