Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect unic la nivelul judeţului Hârşova a pus în funcţiune panourile de informare. Iată primele imagini postate!

ro

06 Jun, 2013 00:00 2098 Marime text
Primăria oraşului Hârşova organizează astăzi, de la ora 11.00, în sala de festivităţi a Primăriei oraşului Hârşova, conferinţa de finalizare a proiectului „Achiziţionarea de echipamente de informare şi comunicare pentru accesul larg al cetăţenilor la informaţii de interes public (tabele de afişaj) în oraşul Hârşova”, proiect unic la nivelul judeţului.

Primarul Tudor Nădrag a precizat că în total au fost montate trei panouri electronice, de 6m/4m, în vecinătatea Primăriei, în parcul de la BRD şi în apropierea Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. Panourile se află în perioada de probă, de trei săptămâni. Potrivit edilului, primele informaţii postate pe tabelele de afişaj fac referire la evidenţa populaţiei. De asemenea, zilele acestea pe monitoare rulează şi imagini de la acţiunile religioase şi de la activităţile educative organizate în şcoli şi grădiniţe, însoţite de sunet. Pe viitor, nu este exclus ca pe panouri să apară şi anunţuri publicitare, modalitate prin care autoritatea locală va atrage bani la bugetul local. „Cetăţenii de bună credinţă cred că aceste panouri sunt un lucru util lor şi oraşului, care capătă pe zi ce trece o înfăţişare civilizată”, susţine Tudor Nădrag.

Amintim că proiectul a fost cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile urbane”, Subdomeniul Centre urbane, fiind în valoare totală de 2.069.882 lei, din care 33.402 lei a reprezentat cofinanţarea eligibilă a Primăriei Hârşova, iar 1.341.962 lei a fost valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, valoarea eligibilă din bugetul naţional fiind de 294.780 lei.
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 a fost Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organismul Intermediar - Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii