Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Independenţa plantează salcâmi

ro

28 Nov, 2008 02:48 2541 Marime text
independenta_primar_cristea_gascan_01.jpgÎnvăţământul este un domeniu prioritar pentru administraţia locală din Independenţa. Primarul Cristea Gâscan este de părere că investiţiile pot îmbunătăţi calitatea învăţământului.

În prezent, continuă reabilitarea corpului B al şcolii din Independenţa. Acum se lucrează la finisaje, urmând ca sistemul de încălzire şi achiziţionarea mobilierului să se facă anul viitor. Anul acesta, pe lângă bugetul acordat de minister, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Primăria Independenţa a contribuit cu încă 30% pentru a duce la îndeplinire proiectele din acest sector. Extinderea clădirii şcolii se va realiza, potrivit primarului Cristea Gâscan, tot anul viitor, când aşteaptă ca un alt proiect de-al său să devină realitate - construirea unui campus şcolar.
În Independenţa nu numai copiii învaţă, ci şi părinţii şi profesorii lor. Din cei 50 de cursanţi - cadre didactice şi angajaţi ai primăriei - care au urmat modulul de obţinere a Permisului European de Conducere a Calculatorului - ECDL (European Computer Driving Licence), 80 % au promovat, 20% urmând să-şi obţină diploma săptămâna viitoare, întrucât au absentat la unele cursuri şi acum recuperează. Primarul însuşi este mândru că a reuşit să obţină acest permis, pe care îl consideră o acreditarea a cunoştinţelor despre calculator pe care le-a acumulat de-a lungul mai multor ani. Edilul din Independenţa a afirmat că va continua pregătirea angajaţilor primăriei, întrucât vrea să aibă alături o echipă de profesionişti. „Anul viitor vom face modulul de avansaţi", a spus Cristea Gâscan.
Un alt obiectiv al administraţiei locale din Independenţa este protecţia mediului. Primăria şi-a propus să planteze 12.000 de puieţi de salcâm pe un teren situat la intrarea în satul Olteni, acolo unde, până nu demult, era un depozit de gunoaie. Plantarea arborilor a început de ieri. „Două hectare de teren vor fi destinate pentru plantarea unor puieţi de salcâm pentru a proteja acea suprafaţă şi pentru a împiedica depozitarea de gunoaie", a afirmat primarul Cristea Gâscan. Primăria a încheiat un protocol cu Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva pentru a asigura paza acestei plantaţii. (P)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ali Ibraim 22 Feb, 2009 22:29 Dupa mai bine de 20 de ani, am fost in vizita pe la putinele rude ce le mai am in satul Fantana Mare, com. Indenpendenta si credeti-ma ca am ramas cu un gust amar. Am constat cu tristete din acel catun populat odiniora exclusiv de minoritatea turca, de altfel de niste oameni simpli cu teama de cel Divn si buni gospodari..., pot spune fara exagerare ca s-a ales praful. Ppntru ca marea majoritate a tinerilor au parasit catunul, am stat de vorba cu cateva persoane mai in varsta care, din neputinta lor inca mai populeaza catunul. Acestia din urma mi-au spus ca autoritatile locale nu fac nimic pentru stoparea migratiei tinerilor spre oras, in sensul de a atrage investitori penru a crea noi locuri de munca. As vrea sa subliniez ca, Fantana Mare este una dintre cele mai frumoase asezari din dobrogea, un loc pitoresc unde, prin grija edililor s-ar fi putut dezvolta agroturismul, sau de ce nu, s-ar fi putut construi o fabrica de imbuteliere a apei, pentru ca cismelele catunului au cea mai pura apa din zona. Din pacate, acei edili care sau pelindat pe la primaria comunei Indenpendenta, nu au facut nimic pentru catun si locuitorii acestuia, fara exceptie toti edilii, prin Fantana Mare au trecut doar in preajma alegerilor locale pentru a "smulge" voturile localnicilor contra 1kg de faina si o sticla de ulei. Printre multele nemultumiri ale localnicilor as dori sa subliniez teama acestora de ploile abundente. In astfel de situatii catunul se imparte in doua pana la retragerea apelor, pentru ca "bravii" edili nu au fost capabil de 20 de ani sa finalizeze un pod care sa lege cele doua parti ale catunului. Eu nu sunt rautacius, insa nu-mi plac oamenii (edilii), care-s motiveaza neputinta aruncad vina in ograda politicului, sau care joaca teatru prezentandu-si realizarile statistic, pe cand realitatea obiectiva din teren, este jalnica. Daca cineva se indoieste de cele scrise in acest comentariu, il rog sa se deplaseze la fata locului si, a-l ia si pe actualul primar al comunei, numai asa isi va face si dansul timp sa ajunga la Fantana Mare macar o singura data intre alegeri (intervala de 4 ani). Ali Ibraim, nascut in Indenpendenta, loc. Fantana Mare -31.07.1965