Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivul pentru care Tudor Nădrag l-a somat pe constructorul drumurilor de exploatare

ro

04 Jul, 2013 00:00 1761 Marime text
Începerea lucrărilor la cele trei drumuri de exploatare care vor crea rute ocolitoare pentru oraş se lasă aşteptată.
 

Edilul a precizat că SC Consulting Specialist SRL, constructorul care a câştigat licitaţia de realizare a investiţiei, a fost somat. Motivul? „Lucrările trebuiau să înceapă în urmă cu două săptămâni. Văd că trag de timp. Le-am spus că dacă nu încep lucrările o să reiau procedura de achiziţie publică”, a declarat, ieri, primarul Tudor Nădrag. Şeful autorităţii locale a menţionat că se aşteaptă ca săptămâna aceasta constructorul să dea start lucrărilor.
Proiectul privind amenajarea a trei drumuri de exploatare agricolă este finanţat din fonduri europene, fiind în valoare de un milion de euro cu TVA. Câştigurile aduse de acest proiect sunt numeroase atât pentru agricultori, cât şi pentru localnici, dar şi pentru oamenii din judeţ şi din ţară care vin pentru tratament la apele termale. Potrivit primarului, vor intra în asfaltare următoarele trei trasee: DN2A - apele termale, DN2A - Vadu Oii şi DN2A - DC 68 Hârşova - Ciobanu. Traseele de exploatare vor deservi o suprafaţă agricolă de 1.200 de hectare şi vor avea o lungime de 7 kilometri.
 
Noi demersuri pentru reabilitarea străzilor

Edilul a menţionat că, în curând, ar putea începe şi licitaţia publică în cadrul proiectului privind „Reabilitarea de străzi urbane”, în valoare de 7 milioane de euro. „Până pe 10 iulie trebuie să completăm documentaţia depusă. Apoi vom semna contractul de finanţare, pasul următor reprezentându-l organizarea licitaţiei publice pentru demararea lucrării”, a explicat Tudor Nădrag. Primarul a precizat că lucrarea este una complexă, care prevede turnarea a două rânduri de asfalt, amenajarea de trotuare şi borduri noi şi a aliniamentelor stradale.
 
Edilul, optimist în privinţa Judecătoriei Hârşova
 
Ministerul Justiţiei intenţionează desfiinţarea Judecătoriei şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova, după ce timp de doi ani a renunţat la acest proiect. Tudor Nădrag susţine că parlamentarii constănţeni i-au sărit în ajutor, ca atare este încrezător că şi de această dată Ministerul Justiţiei va reveni asupra deciziei. „Noi am făcut demersuri către toţi parlamentarii constănţeni, indiferent de culoarea lor politică, şi, pe această cale, le mulţumesc că au răspuns pozitiv apelului nostru, la fel cum au făcut-o şi în urmă cu doi ani, împreună cu ei reuşind să păstrăm Judecătoria Hârşova”, a declarat Tudor Nădrag, fiind de părere că Judecătoria nu se va desfiinţa nici de această dată.
Cele nouă localităţi arondate Judecătoriei şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova sunt Gârliciu, Ciobanu, Ghindăreşti, Saraiu, Horia, Crucea, Topalu, Vulturu şi Pantelimon. Dacă Judecătoria Hârşova se desfiinţează, cetăţenii din Hârşova şi din cele nouă localităţi ar urma să se deplaseze la judecătoriile de la Medgidia, Babadag sau Măcin, ceea ce nu reprezintă alternativa dorită, dată fiind situaţia financiară precară a localnicilor din cele zece localităţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii