Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările la cele trei drumuri de exploatare se apropie de final, în Hârşova

ro

10 Oct, 2013 00:00 2541 Marime text
Lucrările la cele trei drumuri de exploatare agricolă se apropie de finalizare. Primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, a afirmat că cele trei trasee au fost pietruite şi că în 20 de zile urmează să fie montat covorul asfaltic.
Traseele de exploatare sunt următoarele: DN2A - Apele Termale, DN2A - Vadu Oii şi DN2A - DC 68 Hârşova - Ciobanu. Acestea vor deservi o suprafaţă agricolă de 1.200 de hectare şi au o lungime de 7 kilometri.

Lucrările de asfaltare continuă şi în oraş. Edilul a declarat că a primit sprijin din partea Consiliului Judeţean Constanţa, care prin Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, a asfaltat în ultima perioada aproximativ trei kilometri de străzi. Vorbim de lucrări în valoare de 750.000 de lei. Primarul oraşului Hârşova susţine că nu renunţă la colaborarea cu staţia de asfalt de la Cuza Vodă, care aparţine de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, de unde, de ceva timp, achiziţionează asfalt pentru reparaţia străzilor şi montarea de covor asfaltic. „Cu asfaltul de la staţia Cuza Vodă reparăm străzile mai mici, iar costurile sunt reduse, întrucât lucrările sunt executate de echipa primăriei”, a explicat şeful autorităţii locale.

O veste bună pentru oraş o reprezintă realizarea unui proiect de 7 milioane de euro, tot pe infrastructură drumuri. Până la sfârşitul acestei luni, Primăria oraşului Hârşova speră ca va semna contractul de finanţare aferent acestui proiect, care prevede asfaltarea a 10 kilometri de drum. Proiectul se realizează pe Axa 2 POR.
De asemenea, potrivit edilului, la această dată, RAJA execută la Hârşova, cu fonduri europene, o lucrare de aproximativ 6 milioane de euro, pe POS Mediu, ce presupune realizarea unei staţii de epurare, a trei staţii de pompare, a unei conducte de refulare şi a şase puţuri, astfel încât locuitorii, dar şi turiştii care vin la Hârşova să beneficieze de cea mai bună apă. Potrivit primarului, lucrarea este realizată deja în proporţie de 40%, iar proiectul este programat să se finalizeze la jumătatea anului viitor.
 
Apele Termale, în lucrări de modernizare
 
Forajul din zona Apelor Termale, vechi de 40 de ani, a fost înlocuit cu unul nou, care asigură pentru cei care vin vara la băi „45 de tone de apă fierbinte şi un nămol puternic tămăduitor”, susţine edilul. Potrivit primarului Tudor Nădrag, nu puţini sunt turiştii care vin vara la Hârşova şi care apreciază că apele termale de aici sunt cele mai bune din ţară. Şeful autorităţii locale declară că a fost construit şi un bazin nou, urmând ca în primăvara anului viitor să fie amenajat încă unul. Aceste bazine se vor adresa celor care vor să facă, ca şi până acum, băi gratuit.

Şeful autorităţii locale a precizat că este deschis investitorilor interesaţi să realizeze la Hârşova o staţiune balneară, însă, nu înainte ca aceştia să demonstreze că au „5 milioane de euro în cont”. Primarul a explicat că au bătut la uşa Primăriei oraşului Hârşova mai multe persoane, care şi-au exprimat dorinţa de a amenaja aici căsuţe de lemn, însă sub nicio formă nu le-a acceptat oferta, întrucât viziunea sa privind valorificarea zonei este alta şi face trimitere la amenajarea unei baze de tratament, a unui mini-hotel şi a unui debarcader la Dunăre. Pe de altă parte, edilul a purtat deja discuţii cu investitori din Israel, care ar fi de acord cu propunerea sa. Edilul speră ca aceştia să nu se răzgândească, urmând ca în primăvara anului viitor să fie puse la punct toate detaliile.
 
Parteneriat cu ţările nordice
 
Pentru promovarea Apelor Termale şi nu numai (la Hârşova se află şi cel mai vechi sit neolitic din Europa, unde în fiecare vară fac săpături cercetători din Franţa), primarul Tudor Nădrag ia în calcul încheierea de parteneriate cu ţările nordice, amatoare de zone cu o climă mai blândă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii