Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:41 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumul de exploatare De212 va fi modernizat. Primăria Tuzla a depus documentația la APM Constanța

ro

13 Sep, 2021 13:03 376 Marime text
  • Tronsonul de drum de exploatare De 212, din Tuzla va fi modernizat
Tronsonul de drum de exploatare De 212, proiectat pentru modernizare este amplasat pe teritoriul administrativ al comunei Tuzla, in extravilanul localitatii, situata in judetul Constanta, zona de centru est.

Sectorul de drum De 212 face legatura dintre Drumul de acces Aeroport Tuzla si DN 39 km 23+190, unde se va amenaja o intersectie in solutie sens giratoriu in cadrul unui altui project, respectiv, „ Realizare acces in drumul national DN 39 km 23+190 stanga dreapta in solutie sens giratoriu, comuna Tuzla, judetul Constanta " beneficiari ExxonMobil Sucursala București și Regional Air Services Tuzla și are lungimea totala de 417,93 m.

În prezent, drumul de exploatare, în cea mai mare parte este din pământ, neamenajat, partea carosabila prezinta degradari, iar panta transversală nu este respectata, ceea ce face ca in multe locuri apa sa balteasca si drumul sa fie impracticabil.
In profil transversal, drumul are latimi ale platformei de 3.00-4.00 m si prezinta denivelari care impiedica scurgerea apelor, conducand la acumulari de apa pe carosabil.

Modernizarea drumului de legătură va avea un impact pozitiv asupra traficului generat de aeroportul Tuzla, odată cu realizarea accesului stânga/dreapta din DN 39 prin sensul giratoriu, și va conduce la:
  • marirea sigurantei circulatiei rutiere;
  • realizarea unui confort pentru participantii la trafic;
  • reducerea numarului de accidente;
  • dezvoltarea infrastructurii;
  • imbunatatirea mediului prin reducerea prafului, noxelor si a poluarii sonore.

Valoarea investitiei

Costul investitiei este de 1.116884,94 lei inclusiv TVA, din care constructii — montaj 1.009061,94 lei inclusiv TVA conform Deviz General. Perioada de implementare propusă: 6 luni de la data obtinerii Autorizatiei de Construire.

Lungimea tronsonului de drum proiectat este de 417,93 m. iar suprafata de teren ocupata definitiv de obiectiv este de 3.890,00 mp, constituie domeniul public al comunei Tuzla si reprezinta drum de exploatare de pamant.

Dimensionarea sistemul rutier s-a realizat in baza Ordinului MT 1295 2017 și a normativului PD 177/01, pentru care s-au luat in calcul urmatoarele elemente: pamant tip P4, care in conditiile unui tip climatic I și a unui regim hidrologic 2a-2b, asigura o capacitate portanta de 80 daN/cmp.

Se vor amenaja corespunzator intersectiile cu drumul de legatura la aeroport existent, cu care se intersecteaza, respectandu-se cotele acestuia si cu sensul giratoriu proiectat pe DN 39 km 23+190 aflat in faza de autorizare, precum și asigurarea scurgerii corespunzatoare a apelor de pe platforma acestora.

Drumul lateral existent se va racorda la drumul de acces aeroport, respectand cota stratului de uzura si se va amenaja pe o lungime de 5 m.


Razele de racordare vor fi in conformitate cu legislatia in vigoare, sporind astfel vizibilitatea si facilitand scurgerea ordonata a apelor pluviale.

Nu se execută lucrări de demolare propriu-zise, singurele lucrari de desfiintare sunt reprezentate de lucrarile de decapare a patului drumului existent, pe o grosime de aproximativ 35 cm. Materialul rezultat va fi indepărtat imediat după producere, de pe amplasament si utilizat la umpluturi in locuri indicate de Primaria Tuzla prin Autorizatia de Construire sau transortat intr-un depozit pentru deșeuri inerte.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii