Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din Pecineaga au petrecut la Zilele Comunei

ro

28 May, 2010 04:37 3849 Marime text
pecineaga_primar_niculae_stan.jpgLa Pecineaga a fost sărbătoare la sfârşitul săptămânii trecute, de Rusalii. Pe 23 mai, în centru localităţii s-au serbat Zilele Comunei.

„Am stabilit ca sărbătoarea Zilelor Comunei Pecineaga să aibă loc în fiecare an de Rusalii, adică la 40 de zile după Paşti", ne-a declarat primarul Niculae Stan. Serbarea a început de la ora 11.00, cu un concurs pe role, la care au participat elevi ai claselor III-VIII, şi un concurs pe biciclete, la care s-au întrecut elevi ai claselor V-VIII. De la ora 13.00 a fost programat să se desfăşoare un concurs de cai. Cu această ocazie, crescătorii de animale din Pecineaga au prezentat cei mai frumoşi cai din gospodăriile lor. Cei mai frumoşi bidivii au fost premiaţi, stăpânii lor fiind cei care au primit diplome şi cupe. De la ora 14.00, pe stadionul comunei Pecineaga a avut loc un meci de fotbal jucat între juniorii şi seniorii comunei.

După-amiază, începând cu ora 16.00, locuitorii comunei Pecineaga au fost invitaţi, cu mic cu mare, la un spectacol folcloric. Au urcat pe scenă Ansamblul de dansuri „Tradiţii Dobrogene", interpreţii Sorina Şuteu, Marius Cristea Marian, Cătălin Alexa, Kadrie Nurmambet şi „Exclusiv". Spectacolul a fost prezentat de Dan Voicu.

La lăsarea serii, începând cu ora 21.00, locuitorii comunei, mai ales cei tineri, au fost invitaţi la un bal organizat la căminul cultural din localitate.

Primarul Niculae Stan ne-a declarat că organizarea Zilelor Comunei Pecineaga nu a afectat bugetul local, evenimentul fiind organizat prin contribuţia sponsorilor.

Şosea de ocolire a localităţii

În paralel cu aceste evenimente pe care administraţia locală le consideră necesare pentru deconectarea locuitorilor, Primăria Pecineaga continuă şi alte proiecte importante pentru comunitate.

Autoritatea locală a depus spre finanţare un proiect pe Măsura 125 - „Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii". „Intenţionăm să facem cu fonduri europene o variantă de ocolire a localităţii, care va începe de la intrare. Va avea o lungime totală de aproximativ 4 km şi va fi destinată în principal utilajelor grele. Tot prin acest proiect vom face un canal de colectare a apelor pluviale şi patru podeţe", ne-a declarat primarul din Pecineaga.

Edilul comunei a adăugat că situaţia însoţitorilor persoanelor cu handicap este aceeaşi la Pecineaga, ca în majoritatea unităţilor administrativ-teritoriale din mediul rural. „Avem un număr de 13 însoţitori ai persoanelor cu handicap, care de la 1 iulie intră în şomaj", a afirmat Niculae Stan.

Şi la Pecineaga au sosit investitori în turbine eoliene, care doresc să dezvolte în zonă astfel de parcuri energetice. Primarul a afirmat că a discutat deja cu dezvoltatorii, care au fost de acord să susţină iluminatul public şi energia electrică necesară instituţiilor publice, atunci când investiţia se va concretiza.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii