Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un primar din județul Constanța, achitat pentru abuz în serviciu! Dosarul în apel

ro

03 Feb, 2022 00:00 1532 Marime text
 
 
  • Despre Radu Birea, din Drăgăneşti – Olt, s-a spus că este fiul bulibaşei din Drăgăneşti - Olt şi văr al cunoscutului Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial.
  • De la Radu Birea ar fi demarat cercetările în dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“.
 
 
Niculae Stan, primarul din localitatea Pecineaga, județul Constanța, suspectat de abuz în serviciu, a fost achitat de Judecătoria Mangalia, în primă instanță!
 
Tot în acest dosar a fost achitat și afaceristul Radu Birea, din Drăgăneşti – Olt, fiul bulibaşei din Drăgăneşti - Olt şi văr al cunoscutului Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial.
 
Radu Birea a fost acuzat de complicitate la infracțiunea de abuzul în serviciu.
 
Decizia de achitare a celor doi inculpați a fost contestată de procurori, la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 05 mai 2022.
  
Radu Birea și Niculae Stan, primarul din localitatea Pecineaga, fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, prin rechizitoriul nr. 315/P/2014 din data de 04 iunie 2018.
 
Niculae Stan a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de a buzul în serviciu, în ceea ce privește lucrarea constând în construirea unui număr de cinci stații de autobuz. 
 
Mai mult, Judecătoria Mangalia a dispus achitarea edilului pentru săvârşirea infracţiunii de abuzul în serviciu, în ceea ce privește contractul de achiziţie publică nr. 3723 din 22 noiembrie 2007, în ceea ce privește cele două acte materiale reținute în sarcina inculpatului, constând în nerespectarea dispozițiilor OUG 34/2006 și ale legii 273/2006.
 
Totodată, primarul din Pecineaga a fost achitat și pentru săvârşirea infracţiunii de abuzul în serviciu, în ceea ce privește contractului de achiziţie publică nr. 2907 din 16 mai 2008.
 
De asemenea, Birea Radu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracțiunea de abuzul în serviciu, în ceea ce privește lucrarea constând în construirea unui număr de 5 stații de autobuz.
 
Radu Birea a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracțiunea de abuzul în serviciu, în ceea ce privește contractul de achiziţie publică nr. 3723 din 22 noiembrie 2007.
 
Judecătoria Mangalia a dispus achitarea inculpatului Radu Birea, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracțiunea de abuzul în serviciu, în ceea ce privește contractului de achiziţie publică nr. 2907 din 16 mai 2008.
 
Instanța din Mangalia a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă formulată de Consiliul Local Pecineaga.
 
Magistrații au dispus desființarea înscrisurilor reprezentate de: declaraţie privind cifra de afaceri a SC Adriana Metal Com SRL datată 10 noiembrie 2007 – anexa nr. 7 la oferta depusă la Primăria Pecineaga și declaraţie privind efectivul mediu anual al personalului angajat şi al cadrelor de conducere a SC Adriana Metal Com SRL– anexa nr. 9 la oferta depusă la Primăria Pecineaga.
 
Instanța a respins cererea de confiscare a sumelor de bani achitate în baza celor 3 lucrări, formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
Omul de afaceri Radu Birea nu se află pentru prima dată în atenția magistraților!
 
De la el ar fi demarat cercetările în dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, cauză în care au fost judecaţi şi condamnaţi la închisoare cu executare Eugeniu Mija, afacerist din Bucureşti, Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Afaceristul de la care ar fi plecat dosarul „Bani pentru şefi din CJC“, condamnat definitiv
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii