Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stadionul comunal din Pecineaga a primit numele unui fiu al locului. „Un adevărat mentor pentru multe generații“ (GALERIE FOTO)

ro

22 Sep, 2022 00:00 4615 Marime text

 
  • Evenimentul, la care a fost prezent și primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan, a fost sărbătorit și printr-un meci amical de old-boys între echipele din Pecineaga și 23 August.
 
Stadionul comunal din localitatea Pecineaga, județul Constanța, a primit numele unui fiu al comunei, Niculae Toma, un om dedicat echipei locale de fotbal, Viitorul Pecineaga, dar și sportului.
 
Niculae TomaÎn vârstă de 66 de ani, Niculae Toma este trup și suflet alături de mișcarea sportivă locală de foarte mulți ani, iar administrația locală i-a răsplătit acest devotament prin atribuirea denumirii „Niculae Toma“ stadionului comunal din Pecineaga, în urma unei hotărâri a Consiliului Local. Evenimentul, la care a fost prezent și primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan, a fost sărbătorit și printr-un meci amical de old-boys între echipele din Pecineaga și 23 August, în care la gazde a evoluat și Niculae Toma. Echipa de seniori Viitorul Pecineaga evoluează în Liga a 4-a a județului Constanța.
 
„Exemplar atât ca fost sportiv, cât și ca familist“
 
„O zi de neuitat, o zi de memorat în istoria echipei, dar și a Comunei Pecineaga! Oficial, stadionul nostru are o nouă denumire, purtând numele unui om extraordinar, exemplar atât ca fost sportiv, cât și ca familist, un om care ne-a fost și ne este alături atât la bine, cât și la greu, un adevărat mentor pentru multe generații“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook „AS Viitorul Pecineaga“.
 
Biblioteca „Virgil Stan“ și Căminul Cultural „Angela Similea“
 
În altă ordine de idei, primarul Niculae Stan a precizat că administrația locală din Pecineaga are în proiect și ca, prin hotărâre de Consiliu Local, două puncte din comună (una dintre școli și o stradă dintr-un cartier nou) să poarte numele a două personalități locale, născute la Pecineaga, contraamiral de flotilă (r) Petrică Stoica (decedat în 2019), respectiv viceamiral Niculae Postoli (decedat în 2007). „În acest sens, am depus documentațiile la Prefectura județului Constanța, așteptând undă verde. De asemenea, Biblioteca Publică a comunei Pecineaga poartă deja numele scriitorului Virgil Stan, iar Căminului Cultural i-a fost atribuită denumirea «Angela Similea», Consiliul Local Pecineaga adoptând cele două hotărâri în anul 2019“, a mai spus primarul Niculae Stan.     
     
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Viitorul Pecineaga)
 
Citește și:
 
Viitorul Pecineaga a urcat pe primul loc în Liga a 5-a. Viitorul Cobadin, scorul etapei în Liga a 6-a
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii