Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 12 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanța a trimis în judecată un fost fotbalist. Care sunt acuzațiile

ro

22 Mar, 2021 00:00 3670 Marime text
  • Recent, în cazul lui Emanuel Bahica, Tribunalul Constanța a dispus, la cererea DNA, înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Emanuel Bahica, fost fotbalist al unei echipe din județ, bănuit de trafic de droguri. Dosarul (http://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000200148&id_inst=118 ) se află pe rolul Tribunalului Constanța și este disjuns din cauza penală privindu-l pe comisarul-șef Cornel Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, județul Constanța, bănuit de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.

Recent, în cazul lui Emanuel Bahica, Tribunalul Constanța a dispus, la cererea DNA, înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, care urmează să fie verificată cel târziu până la data de 14 mai 2021.
 

Oficial

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Bahica Emanuel trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Impune inculpatului Bahica Emanuel şi următoarele obligaţii, pe durata controlului judiciar: a) să nu depăşeasca limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza; b) să nu comunice pe nicio cale, direct sau indirect, cu martorii (...)“, se mai arată în decizia Tribunalului Constanţa.
Recent, procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Iulian Grigorenco și a lui Alexandru Stan, dosarul - cu obiect trafic de droguri - fiind înregistrat tot pe rolul Tribunalului Constanța. Si acest dosar are legatura cu procesul comisarul-șef.

Emanuel Bahica, Iulian Grigorenco, Alexandru Stan și Stănică Niculae au fost prezentați, la data de 01 februarie 2021, Tribunalului Constanța cu propunere de luare a măsurilor arestării preventive și a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
Ulterior deliberărilor, Tribunalul a dispus arestarea preventivă a urmatorilor: Stănică Niculae, Grigorenco Iulian, și Stan Alexandru.

Faţă de Bahica Emanuel, tribunalul a luat, la cererea DNA, măsura arestului la domiciliu.

La data mediatizarii cauzei, procurorii DNA informau că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada august 2020 – 31 ianuarie 2021, pe raza municipiului Constanța, cei patru inculpați ar fi vândut unor persoane fizice cantitatea de peste 8 grame de droguri de mare risc (canabis, cocaină) și 30 comprimate ecstasy (MDMA).
În același context, inculpații ar fi încercat să pună în circulație un număr de 10 bancnote a câte 50 euro fiecare, falsificate.

De asemenea, la domiciliile a doi dintre inculpați (unul dintre ei ocupându-se și cu activități de cămătărie) au fost găsite 205 comprimate ecstasy (MDMA), 79,7 grame canabis și nouă cartușe cu glonț care erau deținute fără drept.


Citeşte şi

Premieră la DNA Constanța! Primul dosar de trafic de droguri trimis în instanță

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii