Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii prioritare ale administraţiei din Pecineaga, în 2011

ro

10 Dec, 2010 02:48 2002 Marime text
Pecineaga_Niculae_Stan_03.jpgBaza sportivă, reabilitarea termică a căminului cultural şi a grădiniţei, precum şi parcul ce va fi amenajat vizavi de biserică sunt prioritare pentru primarul Niculae Stan.

Lucrările la amenajarea stadionului de fotbal din Pecineaga vor începe anul viitor. Potrivit primarului Niculae Stan, deocamdată s-a alocat o mică parte din bani, urmând ca restul să fie acordaţi eşalonat de anul viitor. Baza sportivă va fi amenajată pe actualul amplasament al terenului de fotbal. Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste cinci miliarde de lei vechi fără TVA. Comuna Pecineaga se mândreşte cu o echipă de fotbal cu performanţe dintre cele mai bune înregistrate în liga judeţeană. „Echipa noastră, Internaţional Pecineaga, se situează pe primul loc din Liga a IV-a", ne-a declarat primarul Niculae Stan.

Administraţia locală va demara anul viitor şi reabilitarea termică a căminului cultural şi a grădiniţei cu orar normal din localitate. „A avut loc licitaţia pentru înlocuirea sistemelor clasice de încălzire cu surse de energie regenerabilă şi urmează ca firma desemnată să se apuce de lucrări de anul viitor. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ şase miliarde de lei vechi. Cu ajutorul acestor surse de energie alternativă vom face şi economie la încălzirea acestor clădiri", a precizat primarul comunei Pecineaga. Clădirilor ce vor fi reabilitate termic prin intermediul Programului „Casa Verde" li se vor monta pompe geotermale.

O prioritate a primarului Niculae Stan este şi construcţia unui parc cu o întindere de 1,2 ha. Parcul, amenajat cu fonduri de mediu, va fi situat vizavi de biserică şi de stadion.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii