Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmaşi ai lui Hercule, în concurs Şi-a menţinut titlul! Rodion Sucman, campion şi la ediţia 2019 a Strongman Mamaia (galerie foto)

ro

15 Aug, 2019 00:00 3414 Marime text
La competiţie au participat numai patru sportivi - Rodion Sucman (din Republica Moldova), Vasile Pitirici (românul stabilit în Anglia), Iulian Moţoc (din Bucureşti) şi Alex Arginteanu (din Constanţa) - după ce mai mulţi competitori, printre care şi veteranul întrecerilor de gen din România, „Vikingul“ Vladimir Comorovschi, s-au accidentat şi nu au putut concura şi pe litoral. Vladimir a suferit o ruptură de biceps. „Îi dorim sănătate lui Vladimir şi ne dorim sincer să revină în sportul care l-a făcut atât de cunoscut şi să reuşească performanţe şi mai mari decât până acum. Cu siguranţă, va fi aşa!“, au punctat organizatorii tradiţionalei competiţii de la malul mării.
 

„Cel mai bun feedback de până acum“

 
„V-am promis spectacol şi la această ediţie şi ne-am ţinut de cuvânt. Toţi sportivii au fost demni de admiraţie şi respect pentru prestaţiile lor. Au făcut mari sacrificii, s-au antrenat intens, trecând peste accidentări mari, ţinând cont că au şi familii şi joburi «full time». A fost o ediţie cu un feedback incredibil de bun, practic cel mai bun feedback de până acum, în ciuda faptului că au luat startul doar patru sportivi“, au mai menţionat cei care au pus pe roate întrecerea. Clasamentul final a fost: 1. Rodion Sucman, 2. Vasile Pitirici, 3. Iulian Moţoc, 4. Alex Arginteanu.
 

A câştigat fără drept de apel

 
Campionul en-titre de la „Strongman Mamaia“, Rodion Sucman, şi-a apărat cu succes titlul, „câştigând toate cele cinci probe ale competiţiei fără drept de apel“. Vasile Pitirici a arătat însă că s-a apropiat şi mai mult de coroană, „ceea ce ne indică faptul că, la anul, are toate şansele să câştige trofeul suprem, adică nu va renunţa fără o luptă!“. Cei doi au fost urmaţi pe podium de Iulian Motoc, partenerul de antrenament al lui Vladimir Comorovschi. În numai doi ani de participare în competiţiile de Strongman, Iulian a crescut foarte mult în valoare, iar la Mamaia „a avut o evoluţie de marcă“.
 

Alex Arginteanu a făcut o figură frumoasă

 
Extenuat după cea mai dificilă organizare de până acum, neantrenat din cauza multor impedimente, constănţeanul Alex Arginteanu (campion la Strongman Mamaia de patru ori, în anii 2013, 2014, 2015 şi 2016) nu s-a făcut de râs şi a făcut o figură frumoasă, reuşind să nu se accidenteze sau să renunţe pe fondul oboselii şi al stresului. „Cu toţii ne dorim să îl vedem pe Alex în forma sa maximă, căci atunci va fi cu adevărat interesant să vedem o luptă adevărată, nicidecum un Alex obosit şi măcinat de stres şi probleme personale. Fruntea sus, Alex, noi te susţinem!“, au mai menţionat organizatorii, care au subliniat efortul tuturor participanţilor: „Îi felicităm şi le dorim să continue pe acest drum, pentru că speranţa noastră e să avem cât mai mulţi sportivi români care să reprezinte ţara noastră şi în marile competiţii internaţionale“.
 

„Suntem dezamăgiţi!”

 
La ediţia din acest an a „Strongman Mamaia“ s-au întâmpinat cele mai mari dificultăţi de organizare. „Era cât pe ce să nu putem ţine concursul, din cauza lipsei de sponsori, deşi am luat legătura cu cele mai impunătoare branduri şi oameni de afaceri, care, la festivaluri de muzică, investesc milioane de euro apăsând pe un buton, dar care, pentru sport (indiferent de ce sport ar fi vorba), dau cele mai puerile refuzuri. Suntem dezamăgiţi de faptul că sportul nu primeşte niciun sprijin din partea acestor giganţi, pe când în alte ţări există licitaţii pentru care să obţină imaginea acelor sporturi. Dar probabil că mentalitatea româneasca cu privire la sport este cu ani lumină în spate încă, românii mergând pe acelaşi veşnic principiu, în care caută să scoată profit în timp record după ce au investit nişte bani“, au punctat organizatorii.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
Ioana Şulea, show de bikini fitness El e cel mai puternic! Rodion Sucman a câştigat al doilea an la rând Strongman Mamaia (galerie foto)

A câştigat patru dintre cele cinci probe Alex Arginteanu, a treia victorie la Strongman Mamaia (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii