Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul, a cincea înfrângere. Ion Barbu renunţă! „Faţă de unii, care se dau farişti, dar nu-i interesează, eu chiar sufăr”

ro

17 Sep, 2018 00:00 3847 Marime text

Etapa a şaptea a Ligii a 2-a i-a adus noii promovate SSC Farul Constanţa a cincea înfrângere, jucătorii antrenaţi de Ion Barbu strângând numai şase puncte până acum, în urma a două victorii (golaveraj 13-17).
 
Formaţia constănţeană a evoluat sâmbătă pe terenul „Sparta” din Techirghiol în compania echipei Metaloglobus Bucureşti, care s-a impus cu 2-1, toate golurile fiind marcate în prima repriză, prin Ghenovici (13), Ov. Herea (23), respectiv Al. Grigoraş (37). Gazdele, care au beneficiat şi de sprijinul suporterilor (SSC Farul primind acceptul pentru a organiza meciuri la Techirghiol cu spectator), nu au putut întoarce soarta partidei şi a obţine măcar un egal, cu toate că a beneficiat de un jucător în plus pe finalul partidei, după ce Costache a fost eliminat, primind cartonaşul roşu, în minutul 76!
 
SSC Farul (antrenor, Ion Barbu) a început meciul cu: Stavrev - Ţăranu, Frîncu, Roumadi, Dombrovschi - Apostolache, Doumbia - Al. Grigoraş (cpt.), Tudorică, Licu - Momodou. Au mai jucat: Moise, C. Zanfir şi G. Păun. Metaloglobus este pregătită de Bogdan Andone, fost jucător şi antrenor secund la FC Farul, care sâmbătă a mizat pe următoarea formulă de start: Geantă - C. Costache, Caramalău, Marek, G. Coman - Şt. Nicolae, Sava - Ov. Herea, Riza, Sane - Ghenovici (cpt.). Au mai evoluat: B. Panait, Ciolacu şi V. Andrei.

Goluri făcute cadou 

„O partidă în care am avut multă neşansă. Partida a plecat de la 2-0 pentru oaspeţi, după două goluri pe care le-am făcut noi cadou, pe greşeli foarte mari în defensivă. În afară de cele două reuşite, Metaloglobus nu a mai avut altceva. După aceea, s-a jucat la o singură poartă. La câte ocazii am avut, trebuia să ne impunem lejer la diferenţă de trei goluri“, a precizat Ion Barbu.
 

„Mi-e greu când văd că unul şi altul încep să arunce cu noroi în mine“ 

În urma acestui rezultat, SSC Farul se menţinea în zona fierbinte a clasamentului, pe locul 15 (primul deasupra liniei retrogradării). Totodată, după acest nou eşec al SSC Farul, Ion Barbu şi-a anunţat decizia de renunţare la funcţia de antrenor al echipei. Tehnicianul de 41 de ani a mai recurs la un asemenea gest în acest debut de campionat (luna trecută, după înfrângerea din etapa a treia, 1-4 cu Academica Clinceni, la Călăraşi), însă a revenit ulterior asupra deciziei. De data aceasta, Ion Barbu a precizat că hotărârea pe care a luat-o este definitivă.
 
„În urma meciului cu Metaloglobus, am decis să renunţ la funcţia de antrenor. Nu mai are rost. E prea mult. Trebuie să se găsească o soluţie înlocuitoare şi să vină altcineva. Eu nu mai pot continua aşa. Am mai renunţat o dată, dar am revenit asupra deciziei întrucât clubul nu a avut pe cine pune în loc. Acum, hotărârea mea e definitivă. Am anunţat conducerea SSC Farul, ştie toată lumea. Luni voi veni la stadion, dar nu voi mai conduce antrenamentul. Am stat prea mult la Farul în situaţii critice, iar lumea a început să mă judece în sens negativ. Mă doare tare de tot, pentru că am făcut tot posibilul, iar pentru mine, Farul este a doua familie. Iar poate de multe ori am lăsat familia de acasă pe locul doi. Mi-e greu când văd că unul şi altul încep să arunce cu noroi în mine. Faţă de unii, care se dau farişti, dar nu-i interesează, eu chiar sufăr. Am fost, sunt şi voi rămâne mereu farist. Voi fi cu sufletul întotdeauna alături de Farul, dar nu mai pot continua ca antrenor. Poate că în viaţa aceasta a mea îmi va veni şi mie momentul să antrenez Farul în situaţii normale“, a declarat Ion Barbu.

Următorul adversar, Chindia Târgovişte 

În celelalte meciuri jucate sâmbătă și ieri s-au înregistrat rezultatele: CS Mioveni - Energeticianul 2-1, Daco-Getica Bucureşti - Chindia Târgovişte 2-2, Dacia Unirea Brăila - Pandurii Tg. Jiu 0-4, Ripensia Timişoara - CS Baloteşti 2-1, UTA - Academica Clinceni 0-1, Aerostar Bacău - Luceafărul Oradea 3-1, ACS Poli Timişoara - Sportul Snagov 1-2, Petrolul Ploieşti - ASU Politehnica Timişoara 2-0. Runda se încheie luni, cu partida FC Argeş - U. Cluj (ora 18.00, în direct la Digi Sport 1 şi Telekom Sport 1).

Clasament: 1. Clinceni - 18p, 2. Snagov - 17p, 3. Petrolul - 16p, 4. Mioveni - 15p, 5. Pandurii - 14p, 6. UTA - 13p, 7. U. Cluj - 12p, 8. FC Argeş - 12p, 9. Chindia - 11p, 10. Energeticianul - 10p, 11. Daco-Getica - 9p, 12. Ripensia - 8p, 13. ASU Poli - 7p, 14. Metaloglobus - 7p, 15. SSC Farul - 6p, 16. Luceafărul - 5p, 17. Aerostar - 4p.18. ACS Poli - 4p, 19. Dacia Unirea  - 3p, 20. Baloteşti - 2p.

În etapa viitoare, trupa de pe litoral va juca în deplasare cu echipa Chindia Târgovişte. La finele sezonului 2018/2019, vor promova în Liga 1 primele două clasate, iar echipa de pe locul trei va disputa baraj de promovare / menţinere cu locul 6 din turneul play-out al primei divizii. În Liga a 3-a vor retrograda ultimele cinci clasate.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii