Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportivi de ieri şi de azi şi alte personalităţi i-au cinstit memoria lui Ştefan Aftenie

ro

03 Aug, 2015 00:00 2205 Marime text
Ediţia a doua a „Cupei Farul - Memorial Ştefan Aftenie“ la kaiac-canoe a adus la Constanţa, sâmbătă, la baza nautică a CS Farul, în jur de 60 de sportivi, de la şase cluburi (Olimpia Bucureşti, CSM Călăraşi, LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, Triumf Bucureşti, CS Agigea şi CS Farul Constanţa). Sportivii au participat la 15 curse, atât la kaiac, cât şi la canoe, pe distanţa de 200 m, ultima probă fiind una de masters.

În afară de reprezentantul Federaţiei Române de Kaiac-Canoe şi de Elena Frîncu, membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, la eveniment au fost prezenţi şi foşti sportivi, precum Romică Haralambie, Daniela Catană, Gabriel Culea sau Alina Chirilă (fostă Platon), cea care îl ajută pe antrenorul Gabriel Aftenie (fiul lui Ştefan Aftenie), la secţia de kaiac-canoe a CS Farul. „A fost o competiţie reuşită, care i-a cinstit memoria marelui antrenor Ştefan Aftenie“, a declarat Sorin Başturea, directorul adjunct al CS Farul.

Legendarul tehnician de kaiac-canoe Ştefan Aftenie s-a stins din viaţă în august 2013, la vârsta de 65 de ani, după o lungă suferinţă. Sosit la Constanţa, ca antrenor, în anul 1975, la Şcoala Sportivă nr. 2 (actualul Liceu cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“), Aftenie a trecut la CS Farul în anii ’80, club pe care l-a slujit până la moarte. În 2012, a ieşit la pensie, dar sufletul i-a rămas alături de kaiac-canoe şi de CS Farul. De-a lungul unei cariere nepereche, Ştefan Aftenie le-a adus Farului, Constanţei şi României o sumedenie de medalii la toate competiţiile internaţionale, inclusiv la Jocurile Olimpice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii