Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugbyştii de la CS Năvodari joacă pentru titlul de campioană în DNS. Meci foarte important şi pentru Tomitanii Constanţa

ro

18 May, 2019 00:00 1651 Marime text
Echipa de rugby CS Năvodari joacă sâmbătă, 18 mai, pentru titlul de campioană în Divizia Naţională de seniori! Formaţia pregătită de Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase va întâlni, la Bucureşti, în finala mare a celui de-al doilea eşalon al rugby-ului românesc, Ştiinţa Petroşani. Partida va fi găzduită de stadionul Parcul Copilului, de la ora 13.00, în direct la RugbyTV.ro. De la ora 11.00 se joacă finala mică, RC Griviţa Bucureşti - RC Bârlad.
 
Dacă va câştiga, formaţia din Năvodari se va afla în premieră în postura de campioană a DNS. Echipa dobrogeană a mai disputat până acum o finală mare, iar în palmares în campionat are două medalii de bronz şi una de argint. Până acum în acest sezon, CS Năvodari a câştigat toate partidele disputate, totalizând 12 victorii. În semifinală, echipa de pe litoral a dispus, pe teren propriu, de RC Griviţa Bucureşti cu 53-0. Știinţa Petroşani şi-a asigurat accederea în ultimul act după ce a învins în propriul fief RC Bârlad cu 26-17. CS Năvodari şi Ştiinţa Petroşani s-au întâlnit şi în meci direct în play-off, la Năvodari, unde s-au impus gazdele cu 17-11, după ce la pauză au condus oaspeţii cu 6-0.
 
Meci important, sâmbătă, şi pentru Tomitanii Constanţa, nou promovată în SuperLigă, eşalonul de elită din România. Pregătită de Cosmin Raţiu şi Cătălin Nicolae, echipa de pe litoral va susţine primul meci din turneul play-out, în care evoluează ultimele patru clasate dintre cele opt participante în campionat.
 
Clasată pe locul cinci la finele sezonului regulat, Tomitanii va întâlni, la Constanţa, de la ora 11.00, Universitatea Cluj, echipa de pe locul opt. Formaţia de pe litoral a realizat o clasare foarte bună în sezonul regulat, fiind astfel prima echipă care le urmează în ierarhie celor patru granzi (CSM Bucureşti, Timişoara Saracens, CSM Ştiinţa Baia Mare şi CSA Steaua). Rugbyştii de pe litoral vor să-ţi păstreze acest loc şi după cele două partide pe care le vor susţine în play-out. În al doilea meci, care se va juca sâmbăta viitoare, la Bucureşti, învingătoarea din confruntarea de la Constanţa se va duela, în meciul pentru locul final cinci, cu echipa care va triumfa în disputa Gloria Buzău - Dinamo Bucureşti.
 
Sursa foto: Facebook (CS Năvodari)
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii