Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:06 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Principele Nicolae al României va concura la Triathlon Challenge Mamaia

ro

02 Sep, 2014 00:00 1058 Marime text
Cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și din Balcani și cel mai așteptat din România, Triathlon Challenge Mamaia, se va desfăşura în acest an între 5 şi 7 septembrie, în organizarea clubului Smartatletic. Ediţia 2014 (a şaptea a evenimentului de la malul mării) vine cu multe noutăți legate atât de traseu, cât și de participanți.

La Mamaia se vor reuni elita sportivă a Europei și concurenți din SUA, Noua Zeelandă și America de Sud. Aproximativ 900 de participanți sunt așteptați la startul concursului. În premieră, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României va fi prezent la eveniment, atât ca participant, cât și ca susținător al Asociaţiei Curtea Veche. Totodată, Principele Nicolae va înmâna premii celor mai rapizi triatloniști. La Mamaia va veni și Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, dar şi Adrian Nanulescu, președintele Federației Române de Triatlon.

Pasionații de înot, ciclism și alergare, iubitori ai sportului și ai mişcării în aer liber, se vor întâlni într-o cursă cu totul deosebită la început de toamnă, la care poate participa orice persoană indiferent de pregătire sau condiție fizică. După cinci ani, provocarea merge mai departe, iar evenimentul de anul acesta devine internațional și va fi gazda Cupei Europene. 75 de participanți la Elite Men și 30 la Elite Women din peste 25 de țări și de pe patru continente vor spune «prezent» în ziua dedicată lor, 7 septembrie, la Mamaia ETU European Cup. Totodată, Triathlon Challenge Mamaia va fi și gazda Romanian Triathlon Series Grand Final, fiind ultimul concurs din circuitul triatloanelor de șosea.
Pentru profesioniștii care vor participa la Cupa Europeană, vor exista premii în valoare de 12.500 de euro cash. De asemenea, vor fi premiați în cadrul Cupei Europene și primii trei clasați de nationalitate română, dar și sportivii de performanță din România prin categoria Open. Nu în ultimul rând, vor fi oferite premii în vouchere și obiecte pentru amatori. Fondul total de premiere va fi de 26.400 de euro.
 
Această ediție vine cu noutăți și la capitolul traseu. Prima dintre ele și cea mai importantă este legată de start. Se va înota în mare, cu start de pe plaja, din fața Hotelului Rex, iar totul va fi pregătit pentru un plus de spectacol, o zonă mai mare de desfășurare și o expunere excelentă. Zona de tranziție dinspre înot spre bicicletă devine mai lungă, având 400 de metri, și va trece peste pasarela nou construită. Un alt element de noutate va fi și finish-ul lung de 100 metri cu zonă controlată post-finish pentru participanți, pe modelul Campionatului Mondial de Triatlon.
Concursul este dedicat atât celor care se află la primul lor triatlon, cât și celor mai competitivi. Participanții pot opta între probele individuale sau de ștafetă, iar distanțele sunt: 400 m înot + 12 km ciclism + 2,5 km alergare pentru proba supersprint; 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare la proba sprint şi ștafetă sprint; 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare la proba olimpică & ștafetă olimpică. În cadrul evenimentului există și o secțiune dedicată special companiilor care susțin promovarea unui stil de viață sănătos.

Ti-a placut articolul?

Comentarii