Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregatiti pentru debut

ro

25 Jul, 2009 02:24 6622 Marime text
academia.jpgEchipa Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, FC Viitorul, continuă, în aceste zile, pregătirea pentru prima participare în campionatul Ligii a III-a

Noua echipă rezultată din fuziunea cu CS Ovidiu va continua seria de partide amicale din cantonamentul pe care îl susţine la munte, aproape de Braşov.

Astfel, după ce s-a prezentat foarte bine în meciurile de pregătire disputate în această perioadă, gruparea patronată de Gheorghe Hagi continuă seria de rezultate bune şi în stagiul de pregătire pe care-l întreprinde la munte. Tinerii fotbalişti constănţeni au întâlnit, joi, formaţia Unirea Tărlungeni, clasată sezonul trecut pe locul 9 în seria a III-a, obţinând o victorie clară cu scorul de 3-0. Golurile au fost marcate de Stanciu (26), Guda (40) şi Rusu (55). Viitorul, pregătit de tehnicienii Iancu Guda şi Marius Codescu a început partida cu următorul unsprezece: Răduţă - Mihociu, Militaru, Halip (Posteucă), Şuta - Banoti, Olteanu, Florea (Lupu), Roşu (Guda), Stanciu, Nicolescu. În repriza a doua au evoluat: Popa - Boritz, Răvoiu, Posteucă, Rusu, Chirilă, Dimcea, Lupu, Grigoraş, Guda (Vlăduţ), Chiţu. Celelalte meciuri de verificare pe care Viitorul le va disputa în perioada următoare: astăzi - ora 11.00, Juventus Colentina (Liga a III-a) - FC Viitorul (se joacă la Braşov, teren Carpaţi); 27 iulie - ora 18.00, CS Otopeni (Liga a II-a) - FC Viitorul (se joacă la Braşov, teren Carpaţi); 1 august - ora 11.00, Tricolorul Breaza (Liga a II-a) - FC Viitorul (se joacă la Câmpina). Apoi, la începutul lui august, la Constanţa, se va desfăşura un turneu, însă echipele încă nu au fost stabilite. De asemenea, formaţia constănţeană va juca pe 29 iulie, în faza a doua a Cupei României, având ca adversar pe CS Eforie. În campionat, obiectivul echipei este promovarea în liga secundă. „Obiectivul va fi promovarea în Liga a II-a, dar nu ne grăbim, pentru că suntem conştienţi că avem mult de muncă. Graba poate dăuna planurilor noastre pe termen lung, avem multe probleme de rezolvat, aşa că preferăm politica paşilor mărunţi şi siguri, mai ales că structura noastră este abia înfiinţată", a declarat Paul Peniu, preşedintele Academiei. Meciurile din campionat disputate acasă de către Viitorul vor fi găzduite de stadionul din Ovidiu. În acest scop, baza sportivă va fi modernizată, printre altele urmând a se mări suprafaţa terenului (atât în lungime, cât şi pe lăţime), iar tribuna oficială şi vestiarele vor cunoaşte şi ele îmbunătăţiri.

Calendarul competiţional pentru ligile inferioare

Luni va avea loc, la sediul FRF, o Adunare Generală Extraordinară. În cadrul acestei întruniri vor fi aleşi reprezentanţii Ligii a II-a şi a III-a în Comitetul Executiv al FRF, fiind aşteptată prezenţa a câte unui reprezentant de la fiecare din cluburile înscrise în cele două ligi. Şedinţa de alegere a reprezentanţilor va fi urmată de tragerea la sorţi a calendarului competiţional pentru Liga a II-a şi a III-a. Tot luni vom afla şi ce echipă din Seria I va fi mutată în Seria a II-a, precum şi componenţa celor două serii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii