Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilotul constănțean Alex Cascatău revine la Assen. O nouă luptă cu rivalii de la Deldiche în Supercar Challenge (galerie foto)

ro

25 Sep, 2020 00:00 3097 Marime text
  • Supercar Challenge revine în acest weekend, cu etapa a doua a sezonului 2020.
  • Lupta se anunță mai acerbă ca în prima etapă, în timp ce vremea pare a fi la fel de imprevizibilă.
  • Prin victoriile de la general, BS Racing s-a impus și la clasa CN.
 
Cel mai important campionat național de GT-uri, prototipuri și turisme al Olandei, Supercar Challenge, revine în acest weekend, cu etapa a doua a sezonului 2020, care va avea loc tot la Assen, scena unei performanțe dominante semnată de constănțeanul Alex Cascatău și de Alain Berg. Piloții BS Racing by Baticonsult vor întâmpina alte trei prototipuri la clasa CN, un record în actuala stagiune, după cum se menționează într-un comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion.
Potrivit sursei citate, Alex Cascatău a avut parte de cel de-al doilea său weekend competițional la bordul unui prototip de clasă CN din carieră și a dovedit că poate fi la înălțime și pe o grilă internațională. Atunci, la începutul lunii septembrie, constănțeanul a obținul pole position-ul pentru ambele curse din program și a continuat prin a domina fără drept de apel în ambele întreceri, rezultatul fiind victoria în clasamentul general și sâmbătă, și duminică, după ce rivalul cel mai serios, Ginetta mai rapidă a lui Max Aschoff, a dat de probleme. Prin victoriile de la general, BS Racing s-a impus și la clasa CN, unde principalul rival a fost Luc De Cock, cu a sa Norma M20 FC Turbo înscrisă de Deldiche Racing.

Deldiche se întoarce

În acest weekend, Challenge revine la Assen pentru o nouă confruntare dintre GT-uri, turisme și prototipuri. Lupta se anunță mai acerbă ca în prima etapă, în timp ce vremea pare a fi la fel de imprevizibilă. Dacă, în urmă cu mai bine de două săptămâni, doar un exemplar dintre cele trei Norma aduse de Deldiche Racing a luat startul - celelalte două concurând doar în manșele din Belcar, campionat care și-a disputat a doua etapă pe același circuit - acum Deldiche se întoarce și întreg efectivul este gata de acțiune, fără presiunea reprezentată de Belcar.

La start, și Renault-ul RS.01 GT3 al Equipe Verschuur

Etalonul în materie de viteză din tabăra echipei belgiene va fi, probabil, tot Sam Dejonghe, cu care Alex s-a duelat pentru pole-urile celor două manșe și în prima etapă, astfel că o reeditare a acestei lupte va fi cu adevărat interesantă, mai ales că ea se va da și în curse, nu doar în calificări. În afară de cei de la Deldiche care completează clasa CN, la start se va prezenta și Renault-ul RS.01 GT3 al Equipe Verschuur care și-a adăugat recent pe CV pole position-ul în cea mai recentă etapă din 24H Series de la Hockenheim.

Se anunță un weekend dificil

„Astfel, se anunță un weekend dificil, dar palpitant pentru liderii campionatului care se gândesc deja la campionat căci etapa aceasta cu numărul doi ne duce deja la jumătatea stagiunii, doar etapele Zandvoort (11.10.2020) și, din nou, Assen (01.11.2020) mai rămânând de disputat după aceea. Constanța se va dovedi esențială pentru piloții BS Racing care s-au dovedit a avea un ritm apropiat, ceea ce-i avantajează în ecuația celor două curse de 60, respectiv 50 de minute în care schimbul de pilot se face la jumătate“, se mai menționează în comunicat.

De la prima oră!

Weekend-ul al doilea de la Assen începe de vineri, 25 septembrie, de la prima oră, când este programată prima sesiune de antrenamente libere. Cea de-a doua este programată tot înainte de prânz, ambele având o durată de doar 30 de minute - nu foarte mult timp, în condițiile în care echipa BS Racing își dorește să mai lucreze la setup în vederea curselor. Calificările urmează apoi după amiază, o sesiune scurtă de 20 de minute fiind cea care decide de unde vor pleca Alex și Alain în cele două manșe de concurs prin contabilizarea primilor doi cei mai rapizi timpi ai fiecărei mașini. Primul este cel care-ți decide poziția pe grilă în prima cursă, iar cel de-al doilea este decisiv pentru grila cursei a doua.

Vor fi prezente modele spectaculoase

După calificări, prima cursă este programată pentru ziua de sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 15.15 (ora României). Până atunci, Gamma Racing Day oferă un platou generos de competiții care se vor perinda pe TT Circuit Assen, de la Audi R8 Cup, la Cupa Fiesta din Țările de Jos și de la Campionatul Nordic de Turisme și GT-uri până la Boss GP. Acesta din urmă este un campionat dedicat modelelor de Formula 1 ieșite din activitate, iar la Assen vor fi prezente modele spectaculoase precum Arrows-ul A23 din 2002, dar și un Ferrari de la începutul aniilor ’90.
Cursa a doua vine spre sfârșitul zilei de duminică, 27 septembrie, de la ora 17.08 (ora României) pentru a încheia o nouă zi plină de motorsport pe două și patru roți la Assen, care ar putea sta sub semnul ploii.

„Vom încerca să continuăm în același ritm bun“

„Sunt nerăbdător să mă întorc la Assen, după o primă etapă de debut la bordul Normei M20 FC cu BS Racing by Baticonsult. Din ce se pare până acum, vom avea din nou un weekend cu vreme schimbătoare, și ne vom bate din nou cu rivalii de la Deldiche, care sper să nu mai aibă probleme de data aceasta. Vom încerca să continuăm în același ritm bun ca data trecută, și avem deja idei unde putem îmbunătăți mașina, dar și stilul de pilotaj. Obiectivul rămâne să ne clasăm pe podium și să ne batem pentru victorie în clasa CN, dar, dacă se poate, vom încerca și să ne conservăm avantajul din clasamentul general", a declarat Alex Cascatău, conform sursei citate.
Program complet - Supercar Challenge Etapa a 2-a, TT Circuit Assen (ora României)
Vineri, 25 septembrie
10.00 - 10.30 - Antrenamente Libere 1
12.28 - 12.58 - Antrenamente Libere 2
18.01 - 18.21 - Calificări
Sâmbătă, 26 septembrie
15.15 - 16.20 - Cursa 1 (60 minute)
Duminică, 27 septembrie
17.08 - 18.03 - Cursa 2 (50 minute)
Calendar Supercar Challenge
Etapa 1 - 4-6 Septembrie - TT Circuit Assen (Olanda)
Etapa 2 - 25-27 Septembrie - TT Circuit Assen (Olanda)
Etapa 3 - 9-11 Octombrie - Circuit Zandvoort (Olanda)
Etapa 4 - 31 Octombrie - 1 Noiembrie - TT Circuit Assen (Olanda).

Credit foto: Rob Blank / Federico Vecchio / Daniel Mosessohn.

Citește și:

Pilotul constănțean Alex Cascatău, gata să înceapă primul său sezon în campionatul olandez Supercar Challenge (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii