Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perla Farului. Din Canada, în Academia Barcelonei Enes Sali, debut în Liga 1 la 15 ani. Gică Hagi - „Rar găsești ca el“ (galerie foto)

ro

11 Aug, 2021 00:00 9620 Marime text
 

 
  • Enes Sali este al 51-lea jucător format în Academia Hagi și debutat în prima divizie de formația de seniori.
  • Fotbalist de mare talent, Enes e cunoscut deja pentru cursele sale irezistibile, încheiate cu gol (atât la echipa de club, cât și la echipa națională).
  • Enes Sali este născut în Canada, la Toronto, și până în 2017 a evoluat în sectorul juvenil al Woodbridge Strikers.
 
În meciul Farul Constanța - Sepsi Sfântu Gheorghe 1-0, la echipa de pe litoral a debutat în Liga 1 tânărul Enes Sali, la vârsta de numai 15 ani, cinci luni și 14 zile. Internațional de juniori Under-16 al României, Enes este al 51-lea jucător crescut la Academia „Gheorghe Hagi“ care este debutat în prima divizie de formația de seniori și primul născut în 2006 din AH care bifează acest moment.
 
Fotbalist de mare talent, cunoscut deja prin cursele sale irezistibile, încheiate cu gol (atât la echipa de club, cât și sub tricolor), Enes a ajuns să-și îndeplinească unul dintre vise: să joace în Liga 1. „Născut la 23 februarie 2006, Enes Sali este, la 15 ani, 5 luni și 14 zile, unul dintre cei mai tineri jucători din istorie care debutează în primul eșalon al țării. Felicitări, Enes Sali, și mult succes în continuare!“, este mesajul Farului Constanța. Și Gică Hagi, managerul tehnic al grupării de pe litoral, a remarcat acest moment și calitățile deosebite ale lui Enes. „Veți auzi multe lucruri frumoase despre el. E foarte talentat. Rar găsești ca el. Acum rămâne doar să-l creștem bine, iar el să fie serios, dar am cuvântul tatălui său că așa va fi“, a menționat Hagi, după meciul cu Sepsi. 

 
Întâlnire cu Messi, Neymar și Iniesta

   
Enes Sali este născut în Canada, la Toronto, și a evoluat în sectorul juvenil al Woodbridge Strikers, un club din Ontario. Acolo a fost remarcat de scouterii de la FC Barcelona, care l-au adus în academia clubului catalan, celebra La Masia, fără însă a putea fi și legitimat. Din 2018, a fost dus de tatăl său la Academia Hagi. Remarcat în mod special în multe partide, a fost convocat apoi și la echipa națională de juniori a României, iar acum a venit momentul debutului în Liga 1.
 
„Am început fotbalul la cinci ani, în Canada. Apoi, m-am mutat la Barcelona, după care am venit în România. La Barcelona m-am întâlnit cu Neymar, Messi (care e idolul meu), Iniesta, jucători cu nume mari, care m-au învățat multe lucruri. Acolo am deprins să driblez așa bine, fiind ajutat să-mi îmbunătățesc această calitate“, a povestit Enes Sali, pentru Farul TV.
 
 
„Galeria Farului e fenomenală“

 
Enes a mărturisit că nu se aștepta să joace cu Sepsi, dar nu a avut emoții. „Sunt foarte fericit că am debutat. Am avut parte de o experiență foarte frumoasă. Îi mulțumesc domnului Hagi că mi-a oferit această oportunitate și că are încredere în mine, susținându-mă. Mi-a spus să intru pe teren fără frică și să demonstrez, iar după meci m-a felicitat. Am avut un slalom pe finalul partidei, iar, dacă mă duceam până în poartă, dădeam gol. Sper să joc cât mai mult în continuare și să înregistrăm victorii, făcând suporterii fericiți. Este o onoare pentru mine să fiu antrenat de domnul Hagi. E unul dintre idolii mei. Voi încerca să ajut echipa cât mai mult, atât Farul, cât și echipa națională. În continuare, doar de mine depinde. Trebuie să muncesc și să adun cât mai multe minute în Liga 1. Galeria Farului e fenomenală, iar atmosfera pe stadion - foarte frumoasă. Sper să joc și la CFR. Va fi un meci foarte greu, dar trebuie să ne batem și să câștigăm. Visul meu e să evoluez în Liga Campionilor și într-un campionat puternic și să demonstrez zi de zi de ce sunt în stare“, a mai spus Enes, potrivit sursei citate.    

 
Drumul a fost deschis de Aurelian Chițu

 
Începând cu 2012, clubul de pe litoral a debutat pe prima scenă fotbalistică a țării nu mai puțin de 51 de jucători crescuți și formați la Academia Gheorghe Hagi:

- născut în 1991: Aurelian Chițu
- născuți în 1992: Romario Benzar, Alin Cârstocea
- născuți în 1993: Cristian Gavra, Alexandru Buzbuchi
- născuți în 1994: Ionuț Puțanu, Gabriel Iancu, Bogdan Țîru, Boban Nikolov, Florin Tănase, Bogdan Mitache
- născuți în 1995: Mihai Bălașa, Ionuț Vînă, Alexandru Mitriță, Alexandru Tîrnovan, Robert Hodorogea
- născuți în 1996: Răzvan Marin, Florin Cioablă, Ciprian Perju, Paul Iacob
- născuți în 1997: Cristian Manea, Dragoș Nedelcu, Arpad Tordai, Alexandru Cicâldău, Alexandru Stoica
- născuți în 1998: Ianis Hagi, Florinel Coman, Carlo Casap, Andrei Ciobanu, Doru Dumitrescu, Virgil Ghiță, Tiberiu Căpușă
- născuți în 1999: Tudor Băluță, Alexandru Mățan, Denis Drăguș, Radu Boboc
- născuți în 2000: Marius Leca, Florin Haită
- născuți în 2001: Alexandru Georgescu
- născuți în 2002: Alexi Pitu, Louis Munteanu, Darius Grosu, Constantin Grameni, Gabriel Buta.
- născuți în 2003: Ștefan Bodișteanu, Bogdan Lazăr, Luca Andronache, Roberto Mălăele, Gabriel Dănuleasă, Nicolas Popescu.
- născuți în 2006: Enes Sali.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanţa a învins Sepsi Sfântu Gheorghe. Final tensionat, antrenorii Gică Hagi şi Leo Grozavu eliminaţi de pe bancă (galerie foto)
 
Mezinul Farului Constanţa şi cursele sale irezistibile. E fan Messi şi Mbappe
Enes Sali - „Trebuie să profit de şansa primită”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii