Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Marian Aioani - „Mă gândesc cu încredere la meciurile din Liga Campionilor“

ro

03 Jul, 2023 00:00 1485 Marime text
 

 
  • În primul tur preliminar al Ligii Campionilor, Farul Constanța va întâlni Sheriff Tiraspol, campioana din Republica Moldova.
 
După două cantonamente în această vară, la Poiana Brașov și în Polonia, campioana României, Farul Constanța, intră în linie dreaptă cu pregătirea pentru primul meci oficial al sezonului 2023/2024, cel cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, contând pentru Supercupa României.
 
Partida se va juca sâmbătă, 8 iulie, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, de la ora 20.00. După această confruntare, pentru „marinari“ urmează prima manșă din turul întâi preliminar al Ligii Campionilor, cu Sheriff Tiraspol (campioana Republicii Moldova) - miercuri, 12 iulie, la Ovidiu (de la ora 20.30), și debutul în campionat, în deplasare cu FC Hermannstadt, sâmbătă, 15 iulie (de la ora 18.30).    
 
„Trebuie să ne luăm revanșa“

„Avem puterea de a merge pe toate planurile, campionat, cupă, cupele europene. Sunt jucători tineri, care vin din spate. Avem un lot numeros, dar și cu calitate. Îi așteptăm cu drag și cu nerăbdare pe restul jucătorilor să se integreze grupului. În primul meci din campionat, cu FC Hermannstadt, trebuie să ne luăm revanșa, după ce ne-au învins cu 4-0 și nu am avut o evoluție strălucită. Pentru noul sezon ne propunem câștigarea Supercupei, care e primul meci, un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor, câștigarea campionatului și a Cupei. Cu echipa națională, sperăm să ajungem la Euro, acesta e primul pas“, a declarat, la Farul TV, portarul Marian Aioani, internațional al României.
 
Căpitan al Farului
 
După disputele oficiale sub tricolor, cu Kosovo și Elveția (în care a fost rezervă), goal-keeper-ul farist s-a alăturat lotului Farului din cantonamentul din Austria. În condițiile în care au lipsit Ionuț Larie (aflat în refacere și urmând, alături de alți colegi, un program separat de pregătire la Constanța) și Denis Alibec (care a primit câteva zile libere după acțiunile de la națională, la fel ca Băluță, Mazilu, Borza și Kiki), Aioani a purtat în Austria și banderola de căpitan. 
 
„Este o perioadă grea, cea mai dificilă din viața unui fotbalist, cantonamentul. Trebuie să ne pregătim cât mai bine, pentru că vor urma foarte multe meciuri. Sunt foarte mulți jucători noi și ușor-ușor trebuie să-i integrăm în echipă și să înțeleagă ce le cere Mister. Ne dorim să debutăm cu dreptul în noul sezon. Vom juca la victorie, ca în toate meciurile“, a punctat Marian Aioani.

„Să avem încredere în noi“
 
Acesta se gândește cu încredere la meciurile din Liga Campionilor și la faptul că Farul va avea un parcurs cât mai lung în competiție. „Visul meu este să ajungem în grupe și, de ce nu, chiar mai departe. Trebuie să avem încredere în noi, știm ce putem, am dovedit că putem produce un fotbal foarte frumos, calitativ, de ce nu să ne gândim cât mai sus?“, a mai spus portarul Farului.
 
Entuziasmul tinerilor
 
Tânărul mijlocaș Enes Sali a remarcat că, atât în Polona, cât și la Poiana Brașov, cantonamente au fost foarte bune. „A fost greu, dar am muncit mult și suntem pregătiți pentru noul sezon. Aveam nevoie de o pregătire foarte bună. Au venit jucători buni, au intrat foarte bine în echipă și sperăm să aibă evoluții cât mai bune. Ca de fiecare dată, suntem mulți jucători din academie în lot. Noi încercăm să ne facem treaba și să ajutăm echipa cât mai mult, venind cu entuziasm“, a precizat Enes Sali, conform sursei citate.  
 
„Ar fi un vis împlinit“
 
Internaționalul de juniori al Farului s-a remarcat și în meciurile din cele două stagii de pregătire, cu driblingurile sale și pase de gol. „Aceasta e calitatea mea, să driblez, să pasez și să fac diferența. Încep al treilea sezon la echipa mare, am prins experiență și încerc să fac cât mai multe. Pentru noul sezon, îmi doresc să fiu sănătos, să joc cât mai mult și să câștigăm tot cu echipa. Vrem să câștigăm Supercupa României, în primul meci oficial al noii stagiuni, iar apoi ne vom gândi la calificările din Liga Campionilor. Îi așteptăm pe suporteri în număr mare la Ploiești, să ne încurajaze pentru a câștiga Supercupa. Dacă va fi să ne calificăm în grupe, va fi un vis împlinit. Va fi o dublă dificilă cu Sheriff Tiraspol, dar trebuie să ne facem jocul nostru și să câștigăm“, a declarat Enes Sali.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Andrei Artean - „Îmi doresc să marchez din nou și să câștig o nouă Supercupă“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii