Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mezinul Farului Constanţa şi cursele sale irezistibile. E fan Messi şi Mbappe Enes Sali - „Trebuie să profit de şansa primită”

ro

28 Jun, 2021 00:00 6739 Marime text
 
 
  • Golurile de la juniori ale lui Enes Sali, după curse solitare, din propria jumătate de teren, au devenit marcă înregistrată.
  • Un alt junior de mare perspectivă al clubului constănţean, mijlocaşul Eduard Radaslavescu, este şi el cu echipa mare a Farului în cantonamentul montan.
  • Eduard a fost desemnat jucătorului meciului în finala Ligii Elitelor Under-17.
 
Mezinul lotului Farului Constanţa din cantonamentul de la Poiana Braşov, Enes Sali (15 ani şi patru luni), este cunoscut pentru golurile sale spectaculoase atât în Liga Elitelor, cât și la echipa națională Under-16 a României.
 
Reuşitele lui, după curse solitare, din propria jumătate de teren, în care îşi transformă adversarii în simple jaloane, au devenit marcă înregistrată. El a marcat în stilul lui Messi într-o partidă Under-16 dintre FC Viitorul şi ACS Campionii FC Argeş, câştigată cu 4-1 de echipa constănţeană, într-o confruntare în care FC Viitorul a învins cu 8-0 Concordia Chiajna U-16, în aceeaşi competiţie, dar şi sub tricolor, într-un meci România - Republica Moldova la U-16. De altfel, Enes a mărturisit că Lionel Messi este idolul său, alături de Kylian Mbappe.  

 

„Învăţ foarte multe alături de seniori“



Deși este născut în 2006, Enes a făcut deja pasul către juniorii Under-17, alături de care a devenit campion al României în acest an. La Poiana Braşov, talentantul jucător al Farului a vorbit despre obiectivele sale în acest cantonament. „E o experienţă foarte frumoasă. Mi-a dat această şansă domnul Gică Hagi. Trebuie să profit de ea şi să demonstrez cât mai mult. Mă simt foarte bine alături de seniori. Înseamnă extrem de mult pentru mine să fiu antrenat de domnul Hagi. Învăţ foarte multe alături de seniori şi pot scoate ce-i mai bun în mine. Îmi plac Messi şi Mbappe. Principalele mele calităţi sunt viteza, driblingul, mişcările de corp şi schimbările de direcţie. În timpul liber, joc biliard sau Play-Station şi ies în oraş cu familia. Sper să fiu sănătos în cantonament, să muncesc şi să demonstrez că n-am venit aici degeaba. Este mai uşor pentru noi, juniorii, să ne acomodăm în acest stagiu, ţinând cont că suntem mulţi, 14 la număr. Venim de la juniori la seniori şi e mai greu puţin. Dar ne ajutăm între noi şi putem să facem treabă bună“, a declarat Enes Sali.

 

Căpitan la Under-17



Un alt junior de mare perspectivă al clubului constănţean, mijlocaşul Eduard Radaslavescu (17 ani), căpitanul echipei de juniori U-17, este şi el cu echipa mare în cantonamentul montan. După ce a devenit campion național U-17, Eduard a primit și convocarea la seniorii Farului, cu această ocazie bifând primul stagiu de pregătire alături de prima echipă.

 

„Acum o iau de la capăt“



„Este foarte frumos, un cantonament foarte bun. Sunt extrem de bucuros că mă aflu alături de seniori. Am primit o şansă importantă şi trebuie să demonstrez. A fost un an foarte bun pentru mine, am ieşit campionat, am dat gol şi în finală şi am luat titlul de cel mai bun jucător al ultimului act. Acum o iau de la capăt. Dintre fotbaliştii celebri, îmi place Kevin de Bruyne, îl urmăresc aproape la fiecare meci. Sper să fiu sănătos în cantonament, iar de la zi la zi să fiu cel mai bun“, a menţionat Eduard Radaslavescu.

 

Execuţiile care îl caracterizează



Acesta înscrie şi el multe goluri frumoase, cum a fost şi cel din finala Ligii Elitelor U-17, în care FC Viitorul a învins UTA cu 5-1. La pauză a fost 1-0 pentru echipa constănţeană, în urma reuşitei din minutul 42 a lui Eduard, care a reluat superb la colțul lung din interiorul careului. „Mă caracterizează astfel de execuţii. Calităţile mele sunt viziunea jocului, tehnica şi şutul“, a mai spus tânărul jucător, care, în timpul liber, joacă tenis de masă, dar se dă în vânt şi după jocurile Play-Station.             
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secţiunea Galerie Foto găsiţi mai multe imagini cu Enes Sali şi cu Eduard Radaslavescu din timpul cantonamentului de la Poiana Braşov. Sursa foto: Farul Constanţa
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul Under-16
Enes Sali, un nou gol după ce a driblat tot ce a întâlnit în cale. Cine îl opreşte pe teren?

  
FC Viitorul, campioană naţională la Juniori U17
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii