Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii Andrei Borza și Enes Sali, de la Farul Constanța, clasați pe locuri onorante într-un top mondial

ro

27 Apr, 2023 16:28 1375 Marime text
 
Institutul de cercetare CIES Observatory a analizat progresul înregistrat în ultimul an de 200 de fotbaliști Under 20 din cele mai importante 75 de campionate ale lumii, în funcție de experiența pe care ei au acumulat-o în partidele oficiale disputate.
 
După cum precizează Farul Constanța, au fost aleși cei mai promițători 20 de jucători cu vârsta sub 20 de ani pe fiecare post, iar gruparea de pe litoral este prezentă și de această dată în clasamentele întocmite. 
 
Astfel, pe poziția de fundaș stânga, Andrei Borza se află pe locul 3, după Alejandro Balde (Barcelona) și Milos Kerkez (AZ Alkmaar), dar înaintea unor jucători precum Martin Luciano (Newell's Old Boys), Luca Netz (Borussia Monchengladbach) sau Jakub Lewicki (Jagiellonia Bialystok). De remarcat însă că intre cei 20 de jucători aflați în acest top, Andrei Borza este cel mai tânăr, având 17 ani și 5 luni. 
 

Colegul său din lotul Farului, Enes Sali, are un nou motiv de mândrie. După ce a devenit cel mai tânăr marcator din campionatul României și cel mai tânăr debutant pentru echipa de seniori a României, experiența acumulată în partidele disputate din acest sezon l-au propulsat între primii cei mai promițători 20 de jucători Under 20 pe postul de aripă stânga la nivel mondial, se arată pe site-ul oficial al Farului.

Enes Sali este în vârstă de 17 ani și două luni. 

Sursa foto: Farul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii