Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O echipă din Galaţi, „Forţa Albastră“, care are şi militari în componenţă, participă la ultramaratonul de la Mamaia, „Alerg 24h Autism Marea Neagră“

ro

16 Apr, 2018 00:00 3204 Marime text
Un eveniment sportiv unic în lume, un ultramaraton de 24 de ore pe nisip, „Alerg 24h Autism Marea Neagră“, se va desfăşura pe 5 mai a.c. la Mamaia. La evenimentul sportiv organizat de Centrul Psihologic „Marea Neagră“ sunt aşteptate peste 2.000 de persoane, inclusiv o echipă din Galaţi, „Forţa Albastră“.

Ultramaratonul are menirea de a promova drepturile de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi.
 
Din echipa gălăţeană fac parte şi câţiva militari, unul dintre ei fiind caporalul Laurenţiu Cobzaru, de la Poliţia Militară, care, recent, a ocupat locul întâi la categoria sa de vârstă, 30-39 ani, şi locul patru în ierarhia generală (în care au intrat atât bărbaţii, cât şi femeile) în proba de 10 kilometri a evenimentului internaţional Maratonul Nisipului, de la Mamaia.
 
De asemenea, ieri, la Galaţi, Laurenţiu Cobzaru a evoluat, clasându-se pe locul întâi, în proba de semimaraton a unui eveniment sportiv organizat în sprijinul copiilor cu autism.
 
„Pentru competiţia «Alerg 24h Autism Marea Neagră», am fost contactat de Aurelia Osma, de la organizaţia non-guvernamentală «Şi noi suntem copiii voştri». Am acceptat cu bucurie să evoluez. Aurelia Osma mi-a propus să fiu şi căpitanul echipei, dar am refuzat, considerând că dânsa e cea mai potrivită pentru aceasta“, a declarat Laurenţiu Cobzaru. Din echipa „Forţa Albastră“ fac parte şi alţi militari gălăţeni, Cristi Onofrei (de la Jandarmerie), coleg cu Laurenţiu Cobzaru şi în echipa „Aşii alergării Galaţi“, Liviu Cobzaru (de la infanterie), fratele lui Laurenţiu Cobzaru, dar și Tudorel Antohi (Poliția Militară).
 
Pentru a putea participa la eveniment, fiecare căpitan de echipă trebuie să adune în jurul său minimum 20 de prieteni. Startul va fi dat sâmbătă, 5 mai, la ora 10.00, din Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia, iar traseul va avea o distanţă de trei kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, astfel încât echipa care va aduna cei mai mulţi kilometri va fi declarată câştigătoare. Organizatorul evenimentului este psihologul Adrian Gemănaru, cunoscut opiniei publice nu doar pentru nominalizările şi premiile la World Festival Autism pentru inovaţiile sale terapeutice dedicate copiilor cu autism, cât şi pentru participarea la ultramaratoane de 70 sau chiar 100 de kilometri, în urma cărora sunt finanţate de sponsori proiectele sale sociale.
 
Membru al Ligii Militarilor Profesionişti, Laurenţiu Cobzaru a alergat, anul trecut, în cinstea Zilei Naţionale a României, distanţa Galaţi - Constanţa (210 Km) în 23 de ore şi 45 de minute. Cu ocazia acelui eveniment, Liga Militarilor Profesionişti, prin preşedintele Dan Albu, i-a oferit, la Muzeul Marinei, o diplomă caporalului Laurenţiu Cobzaru, „în semn de apreciere pentru modul în care onorează Corpul Militarilor Profesionişti cu ocazia Zilei Naţionale a României“.
 
Laurenţiu Cobzaru are în palmares zeci de concursuri câştigate, inclusiv la Constanţa, Mamaia şi Tulcea. „Mă implic în acţiuni, caritabile, pentru copii. Orice sumă o donez scopurilor caritabile“, a declarat caporalul, în exclusivitate pentru ZIUA de Constanţa. Cobzaru a donat şi premiul care i s-a oferit ieri, pentru câştigarea semimaratonului de la Galaţi. În acest an, militarul va desfăşura un alt proiect sportiv, urmând a alerga 300 de kilometri în două zile spre Bucureşti.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
Ultramaraton de 24 de ore pe nisip, la Mamaia, care promovează drepturilor de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități (galerie foto)

„Sunt foarte bucuros“ Caporalul Laurenţiu Cobzaru, pe locul întâi în categorie şi pe patru la general la Maratonul Nisipului (galerie foto + video)

În cinstea Zilei Naționale un caporal a alergat de la Galați la Constanța. 210 kilometri. Iată traseul și timpul. Pentru ce aleargă (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii