Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medalii de aur pentru şapte luptători constănţeni A dat de pământ cu ucrainenii, chiar la ei acasă

ro

23 Nov, 2012 00:00 4551 Marime text

lupte.jpgLuptătorul Osgean Ilias, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru" Constanţa, a ocupat locul trei la categoria 50 kg a unui turneu internaţional de cadeţi la greco-romane desfăşurat în Ucraina.

Osgean a făcut deplasarea cu lotul României, care a cuprins aproape 15 sportivi. Doar doi tricolori însă, constănţeanul şi un alt luptător de la aceeaşi categorie (la care au evoluat 19 sportivi), au urcat pe podium. A fost o categorie puternică, în care s-au înfruntat 19 luptători, din Ucraina (şase), Ungaria, România sau Lituania. Ilias a întâlnit numai sportivi din ţara gazdă, realizând două victorii şi o înfrângere.

Osgean Ilias este antrenat la club de Ioan Giuglea şi de Valentin Dobrin, care au mai avut de curând elevi medaliaţi, dar pe plan intern, la Campionatele Naţionale. La echipe, Ilias, Flavius Moise şi Ionuţ Caraş concurează, sub formă de împrumut, pentru Steaua Bucureşti, cu care au ieşit campioni la cadeţi. Aceeaşi situaţie se înregistrează în cazul altor patru constănţeni de la LPS, Iulian Grăjdan, Valentin Ştefan, Sebastian Agrigoroşoaiei şi Dorin Pârvan, care reprezintă Astra Arad la echipe, iar la întrecerea juniorilor au cucerit şi ei medalia de aur, cu acest club.

Astăzi şi mâine, nouă luptători constănţeni participă la Bucureşti la Cupa României pentru juniori, întrecere care se desfăşoară la ambele stiluri ale luptelor, greco-romane şi libere. Concursul are loc în sala „Gheorghe Berceanu" a Liceului „Mircea Eliade". LPS participă cu Grăjdan, Ştefan (ambii la categoria 55 kg), Moise (categ. 60 kg), Agrigoroşoaiei (categ. 74 kg) şi Pârvan (categ. 84 kg) - la greco-romane şi cu Ştefan Marin (categ. 120 kg) - la libere. CS Farul Constanţa (antrenor, Vasile Duşu) evoluează la greco-romane cu Laurenţiu Gâţu (categ. 84 kg), în vreme ce Marian Oancea, antrenorul de la CSS Mangalia, are trei elevi (două fete şi un băiat) la lupte libere: Denisa Macovei (categ. 72 kg), Nicoleta Popa (categ. 48 kg) şi Mădălin Pârvulescu (categ. 74 kg).

Sursa foto: Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • craciun 23 Nov, 2012 12:46 bafta sa o tineti tot asa mult succes in continuare.toata stima si respectul ptr. giuglea dobrin si ender
  • craciun 23 Nov, 2012 12:40 bafta inainte si fara frica constanteni toti sa luati medalii si sa fiti mandri de sportul care-l practicati.antrenori felicitari si tot inainte chiar daca este greu