Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Solomon, directorul DJST Constanţa „La baza sportivă «Gheorghe Hagi», întotdeauna am venit în sprijinul tuturor“

ro

09 Aug, 2018 00:00 4985 Marime text

La baza sportivă constănţeană din str. Primăverii, „Farul“, cum îi spun cei mai mulţi, „Gheorghe Hagi“, cum este în actele Ministerului Tineretului şi Sportului, s-a stabilit programul orar pentru folosirea terenurilor de fotbal în perioada următoare.
 
Structurile sportive care au solicitat aceasta, patru la număr, SSC Farul, Academia Farul, ACS Performer şi AC CS Farul, vor utiliza în pregătire patru terenuri. Pe arena principală vor intra următoarele echipe: AC CS Farul Under-17 - de luni până vineri inclusiv, între orele 8.30 şi 10.00; SSC Farul seniori - luni, între 17.00 şi 19.00, de marţi până vineri, inclusiv, între 10.00 şi 12.00; AC CS Farul Under-19 - luni, între 15.00 şi 17.00; de marţi până vineri, inclusiv, între 16.00 şi 18.00; AS CS Farul Under-15 - de marţi până vineri, inclusiv, între 18.00 şi 20.00. Terenul 2 va fi folosit, de luni până vineri, inclusiv, de AS CS Farul, astfel: grupa 2005 - între 8.00 şi 10.00; grupa 2004 - între 10.00 şi 12.00; grupa 2006 - între 14.00 şi 16.00; grupa 2008 - între 16.00 şi 18.00; grupa 2009 - între 18.00 şi 20.00. Pe terenul 3 sintetic, activitatea se va desfăşura de luni până vineri, inclusiv, astfel: SSC Farul 2012 - 8.00 - 9.30; Academia Farul - 9.30 - 11.30; AS CS Farul 2007 - 14.00 - 16.00; AS CS Farul 2010 - 16.00 - 18.00; Academia Farul - 18.00 - 19.30; SSC Farul juniori A - 19.30 - 21.00. Pe terenul 4, vor intra, de luni până vineri, inclusiv, formaţiile: AS CS Farul 2012 - 13.30 - 15.30; AS CS Farul 2011 - 15.30 - 17.30; ACS Performer - 17.30 - 19.30.

Vor rămâne deschise patru vestiare 

„Patru structuri sportive, SSC Farul, Academia Farul, ACS Performer, AS FC Farul, au depus solicitări pentru activitatea de fotbal. Am avut o şedinţă cu ei, iar apoi au definitivat şi ce au discutat între dânşii. În funcţie de ce au cerut, au primit, ca să se poată continua pregătirea.
 
La solicitările lor, am definitivat programul orar de pregătire pentru seniori şi pentru grupele de copii şi juniori. Vor rămâne patru vestiare deschise. Întocmit pe modelul Sala Sporturilor sau Complex Tomis, programul orar e valabil până la finele acestei luni, dacă nu se face până atunci predarea bazei. Dacă se va face, Primăria îşi va stabili propriul regulament şi mod de administrare. La sfârşitul lui august, se întorc toate grupele de atletism şi va trebui să facem o redistribuire. Sau poate vor mai exista solicitări pentru poziţii de antrenament.
 
Important este că ne-am organizat puţin şi sperăm ca lucrurile să meargă bine. Pe toată perioada de un an de când am preluat noi baza sportivă, am încercat să sprijinim activitatea, de la mai multe discipline sportive, inclusiv accesul persoanelor publice. Dar puţin organizat, ca să putem avea o ordine, să nu ne încurcăm unii pe ceilalţi. Au existat unele disfuncţionalităţi (cele mai multe diferenţe de opinie fiind cu SSC Farul), dar noi trebuie să ţinem cont de toate structurile sportive, nu de una singură. Întotdeauna am venit în sprijinul tuturor. Problemele din interiorul structurilor sportive nu privesc DJST“, a declarat Mariana Solomon, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, instituţie care administrează încă baza sportivă, până când aceasta va ajunge efectiv la municipalitatea constănţeană, în urma Hotărârii de Guvern din 24 iulie a.c.

La pavilionul administrativ începe un inventar 

Pe drumul către predarea complexului sportiv la municipalitate, săptămâna viitoare va începe un inventor la pavilionul administrativ. „Sunt nişte comisii mixte şi vrem să fim pregătiţi, astfel încât preluarea să se facă cât mai uşor. Vom face inventarierea şi lăsăm la dispoziţie doar patru vestiare pentru sportivi. Va fi ordonat, oamenii au înţeles, nu au fost niciun fel de probleme. Fiecare antrenor va răspunde de grupa lui, îşi va prelua vestiarul, îl va preda şi cred că lucrurile vor fi bune. Din punctul nostru de vedere, nu sunt condiţii de igienă pentru a se desfăşura şi alte activităţi, întrucât sunt multe lucruri de pus la punct. Dar încercăm să asigurăm pe zonele pe care se poate şi nu reprezintă un pericol pentru nimeni să se continue activitatea sportivă. Îmi doresc ca orice echipă reprezentativă a Constanţei să aibă performanţe şi dacă se poate să dezvoltăm şi sportul pentru toţi ar fi extraordinar. Când se vor face comisiile din cele patru zone, minister, Direcţie, primărie şi firma de insolvenţă, va fi predarea definitivă. Deocamdată, urmăm fiecare pas care trebuie urmat şi încercăm să gestionăm această perioadă cât se poate de bine“, a mai spus Mariana Solomon.

Cineva care să aibă posibilitatea să investească 

Directorul executiv al DJST Constanţa spune că Ministerul Tineretului şi Sportului şi DJST Constanţa nu pot asigura investiţii la baza sportive. „Pe perioada de un an de când am preluat baza, SSC chiar a primit foarte mult sprijin din partea DJST Constanţa. Iar când am avut prima şedinţă de la preluarea stadionului, n-a fost nicio secundă discuţia despre jocuri oficiale, ci de antrenamente. Există un proces verbal în care este stipulată aceasta. Au fost atunci reprezentanţi de la toate structurile sportive, inclusiv de la atletism. A fost discuţie că acceptăm condiţiile numai pentru antrenamente şi să ne străduim să nu oprim activitatea sportivă. Echipa de seniori SSC Farul şi-a efectuat antrenamentele continuu în această bază. Am dat o mână de ajutor şi să se joace promovarea pe acest stadion, de la Liga a 4-a la Liga a 3-a şi de la Liga 3-a la Liga a 2-a. Dar ştim foarte bine că au fost foarte multe probleme acolo. DJST Constanţa nu are decât doi îngrijitori care lucrează în ture, o zi cu o zi, o femeie de serviciu, pază permanentă la pavilionul administrativ şi un post de 14 ore la accesul în parcarea de la pavilion. În momentul în care am preluat baza, cred că nimeni nu s-a gândit că ar trebui mai mult personal şi ar trebui un buget. În momentul actual, investiţii nu pot suporta ca buget nicio Direcție şi nici MTS. Nici o Direcţie de Sport din România nu are în administrare un stadion. Trebuie cineva care să aibă posibilitatea să investească“, a punctat Mariana Solomon.

Alţi paşi de urmat 

Conducătorul DJST Constanţa precizează că şi după ce baza sportivă va fi preluată de municipalitate, mai sunt paşi de urmat. „Vreau să iau lucrurile bune că, împreună cu autorităţile publice locale, timp de un an ne-am străduit ca stadionul să ajungă la Primărie, ceea ce se va întâmpla. Trebuie şi să înţelegem că trebuie urmaţi nişte paşi. Nu putem să batem din palme şi să spunem că, gata, de mâine, toate lucrurile sunt rezolvate. Şi când îl va prelua Primăria sunt mulţi paşi de făcut. Nu pot nici ei peste noapte să facă minuni, ca să zic aşa. Noi vom sprijini în continuare activitatea sportivă şi mai ales pe cea de copii şi juniori, întrucât, pentru noi, acest segment este prioritar. Venim în sprijinul lor. Acum şi juniorii III de la HC Dobrogea Sud au antrenamente pe pista de atletism. Nu este o singură structură. Mi-aş dori să avem cât mai mulţi copii la sport. Vor exista nişte reguli, pe care va trebui să le respectăm cu toţii“, menţionează Mariana Solomon.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Ce planuri are municipalitatea cu stadionul „Farul“ din Constanţa
 
„Vreau să-i ajut, nu să-i încurc“ Primarul Decebal Făgădău. Pe larg, despre SSC Farul, finanţarea clubului şi întâlnirea cu Ciprian Marica

SSC Farul, pe locul doi în Liga a 2-a Emanuela Gavrilă - „Drumul nostru nu este pavat cu marmură, e cu multe gropi“

Poate SSC Farul Constanța să susțină în Bulgaria meciurile considerate pe teren propriu?


„Trebuie să ne sprijinim unul pe celălalt“ Ce a spus Gică Hagi despre stadionul „Farul“ şi despre SSC Farul Constanţa

 
Suporterii au venit ieri la şedinţa de Consiliu Local Municipal Constanţa „SSC Farul a fost în pericol real de desfiinţare“ (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii