Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Trebuie să ne sprijinim unul pe celălalt“ Ce a spus Gică Hagi despre stadionul „Farul“ şi despre SSC Farul Constanţa

ro

06 Aug, 2018 00:00 8733 Marime text
Prin hotărâre de Guvern, complexul stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanţa (aşa cum apare în continuare în actele Ministerului Tineretului şi Sportului arena din str. Primăverii, căreia mulţi constănţeni îi spun „Farul“) va trece în administrarea municipalităţii constănţene, aprobându-se transmiterea bazei din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în domeniul public al Municipiului Constanţa.
 
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, fosta campioană a României şi iniţiatorul proiectului fotbalistic de mare succes Academia Hagi, spune că existenţa unui stadion modern la Constanţa va fi benefică pentru toată lumea. Întrebat dacă jocul spectaculos al FC Viitorul îi va aduce echipei care joacă la Ovidiu mai mulţi spectatori, „Regele“ a spus: „E o temă delicată şi nu vreau să intru în detalii. Câştigul nostru din ultimii trei ani şi jumătate e că România ne cunoaşte foarte bine. Avem mulţi suporteri care ţin cu noi şi care apreciază jocul nostru, plus antrenori şi jucători, care vorbesc în termini foarte buni despre noi. Avem o identitate, practicăm un fotbal bun, cu spirit ofensiv, câteodată îl facem extraordinar, câteodată mai puţin, şi propunem tineri. Ne identificăm clar cu un stil de fotbal şi cu o strategie limpede de a da credit tinerilor. Mă aştept ca la meciurile de acasă să vină mai mulţi spectatori, dar, când au fost meciuri importante, au făcut-o. Oricum, mereu 50% din capacitatea stadionului nostru a fost ocupată. Avem un stadion frumos, cochet, dar cu o capacitate mică. Sperăm ca într-o bună zi să avem stadionul cel mare la Constanţa. Să jucăm şi acolo, dacă va fi şi se va face. Cu siguranţă că va fi benefic pentru tot ce înseamnă Constanţa ca oraş, ca regiune, iar Dobrogea să aibă un stadion de nivel european. Sper ca acest lucru să se realizeze cât mai repede“.
 
La ora aceasta, stadionul din Constanţa nu este omologat pentru Liga a 2-a, iar SSC Farul a primit o mână de ajutor de la Gică Hagi, care i-a permis echipei suporterilor, fără a-i cere bani, să dispute partida cu ACS Poli Timişoara pe arena centrală a Academiei Hagi, cea pe care evoluează FC Viitorul.
 
„Am avut un cuvânt cu ei despre acest meci, având în vedere situaţia lor. Am luat o decizie logică, normală şi nimic altceva. Suntem din aceeaşi zonă, iar duşmanii, ca să zic aşa, sunt mult mai departe, nu la noi, în zona Dobrogei. Când e nevoie de ceva, trebuie să ne sprijinim unul pe celălalt, indiferent că există rivalitate şi fiecare ţine cu el. Rivalitatea e benefică, pentru a progresa şi a avea calitate mai bună. În rest, din punctul meu de vedere, am făcut un lucru logic“, a spus Gică Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii