Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:33 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Rezultatele din primele două sesiuni la FIBA 3x3 Europe Qualifier. Fazele finale sunt astăzi (galerie foto)

ro

15 Aug, 2021 10:52 1317 Marime text
  • România este reprezentată la acest turneu de tânăra generație de jucătoare, alături de care se va afla în teren și Anca Șipoș, care a făcut parte din lotul olimpic lărgit la Tokyo 2020.
 
Cele mai bune echipe naționale feminine de baschet 3X3 din lume s-au reunit, la Constanța, pentru un puternic turneu international, FIBA 3x3 Europe Qualifier, care contează și pentru circuitul mondial feminin.

Jucătoare de top din circuitul mondial feminin se duelează, în Piaţeta Perla din Mamaia, cu acest prilej pentru a obține calificarea pentru finala mondială, care va avea loc în zilele de 18 şi 19 septembrie la București.

Este pentru al treilea an consecutiv când Constanța găzduiește evenimente de baschet 3x3 din calendarul Federației Internaționale, turneul din weekend fiind organizat de către Asociația Județeană de Baschet Constanța, cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța.

Evenimentul a debutat cu primele două sesiuni, în care s-au înregistrat rezultatele:
  • în grupa A - Rusia – Ungaria 9-10, Germania – Ungaria 12-3, Rusia – Germania 12-17;
  • în grupa B - România – Canada 6-16, SUA – Canada 10-12, România – SUA 9-15;
  • în grupa C – Olanda – Austria 11-7, Spania – Austria 16-11, Olanda – Spania 15-9;
  • în grupa D – Rusia U25 – Slovacia 9-13, Polonia – Slovacia 13-15, Rusia U25 – Polonia 14-18.    

România este reprezentată la acest turneu de tânăra generație de jucătoare, alături de care se află în teren și Anca Șipoș, vicecampioană europeană în 2016 cu România, care a făcut parte din lotul olimpic lărgit la Tokyo 2020.

Echipa tricoloră va fi susținută din tribune de o altă jucătoare de legendă, Anca Stoenescu, care a vorbit despre experiența olimpică. 


Pentru mine a fost o onoare și sunt foarte mulțumită că am avut această posibilitate de a mă afla printre cele mai bune echipe din lume. Personal cred că se putea mai mult, cu siguranță emoțiile și-au spus cuvântul în evoluția noastră, dar sper ca acesta să fie doar începutul, a spus Stoenescu.

  
Fazele finale ale competiției au loc astăzi, cu începere de la ora 17.00, partidele fiind:
  • Sferturi de finală
Ora 17.00 – Germania – Spania
Ora 17.25 – Slovacia – SUA
Ora 17.50 – Canada – Polonia
Ora 18.15 – Olanda – Ungaria
  • Semifinale: orele 18.50 şi 19.15
  • Finala: ora 20.00.

Faptul că Federația Internațională de Baschet acordă orașului nostru organizarea unor evenimente de calibru din calendarul competitional mondial este un lucru care ne onorează și ne dovedește că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește sprijinirea sportului, atât de masă cât și de performanță, lucruri care nu s-ar fi putut întâmpla fără sprijinul Primăriei Municipiului Constanța. Acest gen de evenimente contribuie la promovarea orașului în întreaga lume, la turneul din acest weekend urmând să participe 12 echipe din 11 țări, atât din Europa cât și din America de Nord, a declarat Andrei Talpeș, președinte al Asociației Județene de Baschet Constanța.

 

Acum şase ani, începeam drumul din stradă la Jocurile Olimpice și aici în Constanța și toți cei care au pus o cărămida în ultimii ani au avut satisfacția să vadă România la Tokyo 2020. Sperăm ca la viitoarea ediție să avem și o medalie. Trebuie să înțelegem că totul se face pas cu pas în sport, dar e foarte important că primul pas a fost făcut, a declarat Mariana Solomon, director al Direcției Județene pentru Tineret și Sport Constanța.

Ne bucurăm că baschetul 3x3 primeste recunoașterea necesară, noi am fost pioneri ai aceste discipline prin Sport Arena Streetball. Participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie să fie un punct de plecare pe care să construim pentru a reuși o noua calificare la ediția Paris 2024, a declarat şi Svetlana Simion, reprezentant al Federației Române de Baschet și una dintre jucătoarele de legendă ale României.


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Sursa foto: Facebook (Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa)

Ti-a placut articolul?

Comentarii