Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:25 09 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioane ale Constanţei Gimnastele Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu intră în concurs la Campionatul Mondial de la Gyor

ro

27 Jun, 2019 00:00 1784 Marime text

Două campioane ale Constanţei la gimnastică artistică, Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, de la CS Farul, fac parte din echipa naţională a României care participă la Campionatul Mondial de la Gyor (Ungaria).

În lotul tricolor feminin care va evolua la această competiţie se mai află Antonia Duţă şi Daniela Trică. „Vorbim deja de o echipă sudată, cu experiență la nivel înalt datorită participării la Europenele de anul trecut, de la Glasgow. Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duță și Daniela Trică vor fi una pentru toate și toate pentru una, dar mai ales împreună pentru echipa României. Alături de ele, aproape, antrenorii Liliana Cosma și Florin Cotuțiu. Fetele întră în concurs la Gyor, vineri, 28 iunie. Noi le dorim încă de acum muuuult succes!“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.  

Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lot de Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene Ioana Strănciulescu au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). La Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu sunt antrenate de un colectiv tehnic coordonat de Nicolae Forminte şi din care face parte şi Florin Uzum.

Maria Holbură a început gimnastica la vârsta de cinci ani, fiind adusă la sala de gimnastică, la CSS1 Constanţa, de Sorin Bechir şi inclusă în grupa pregătită de Mirela Szemerjai şi de el. Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016, an în care a făcut trecerea la seniorat, la CS Farul Constanţa. Din 2013, a devenit componentă a lotului de junioare de la Deva, după care a fost promovată la lotul de senioare al României, pregătindu-se la Izvorani, iar apoi la „Lia Manoliu“.

Medalii la Jocurile Europene

La Jocurile Europene, de la Minsk (Belarus), delegaţia României de gimnastică aerobică a urcat deja pe podium. La perechi mixte, Andreea Bogati şi Dacian Barna (de la CS Farul Constanţa) au cucerit argintul, medalie care i-a revenit şi grupului format din Andreea Bogati, Dacian Barna, Marian Broței, Gabriel Bocșer și Mihai Popa. Marian Broţei este şi el de la CS Farul Constanţa.

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Gimnastică)
   
Citeşte şi:


Evoluţii apreciate în Belgia Gimnastele constănţene Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu şi Maria Holbură, pe podium la Flanders Challenge (galerie foto)

Reprezentanţi ai CS Farul, în top Federaţia Română de Gimnastică a întocmit clasamentele celor mai buni sportivi din 2018
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii