Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnaste din Constanța, concurs în Franța cu echipa României. Au fost invitate și la o recepție la Primăria din Sedan (GALERIE FOTO)

ro

28 Jul, 2022 00:00 2049 Marime text
 

 
  • Testul final, care a avut rolul de a stabili componența echipei României participante la Campionatul European, a fost o întrecere bilaterală.
 
Gimnastele tricolore au participat la ultima competiție de verificare înaintea Campionatelor Europene de la Munchen, competiția continentală fiind programată în perioada 11 - 14 august.  
 
Testul final, care a avut rolul de a stabili componența echipei României participante la Euro, a fost un concurs bilateral Franța - România, desfășurat la Sedan. Formația tricoloră a fost formată din Ana Maria Bărbosu, Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, Andreea Preda, Maria Ceplinschi și Antonia Duță. Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, Maria Ceplinschi și Andreea Preda sunt din Constanța, primele trei de la CS Farul, ultima de la CSS1 Constanța. Bilateralul a fost câștigat de reprezentantele țării gazdă, punctaj 155.400 - 153.350. Ana Maria Bărbosu, Ioana Stănciulescu, Antonia Duță și Andreea Preda au concurat la cele patru aparate, Silviana Sfiringu - la sărituri, paralele și bârnă, iar Maria Ceplinschi - la sărituri și sol. La individual, Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul al doilea (52.350), după Morgane Osyssek (53.300).
 
Înainte de concursul care a avut loc în sala Marcel Schmitt din Sedan, gimnastele tricolore au avut o primă întâlnire cu sportivele din echipa Franței la Primăria din Sedan, unde cele două delegații au fost invitate la o recepție. Gimnastele romance au fost însoțite în Franța de antrenorii Gina Gogean Groza, Cristian Moldovan și Florin Uzum, iar Angela Cacoveanu, Liliana Cosma, Ana Maria Iordache și Daniela Trandafir au oficiat ca arbitre. Conducătorul delegației României a fost directorul tehnic Corina Moroșan. 
 
„147 de gimnaste în competiţia senioarelor şi 112 la junioare, reprezentând 37 de ţări, vor concura luna viitoare la Campionatele Europene. În întrecerea senioarelor reprezentantele României vor concura în Subdiviziunea a III-a cu Norvegia, Danemarca, Islanda, Ucraina, Slovenia, Elveţia şi Grupa Mixtă 2. Gimnastele tricolore vor începe competiţia la sărituri. Junioarele fac parte din prima subdiviziune alături de Franţa, Germania, Danemarca, Irlanda, Israel, Bulgaria, Spania. Ele vor deschide concursul la paralele“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Gimnastică.
 
Programul competiției feminine
 
9 august - antrenament pe podium senioare;
10 august - antrenament pe podium junioare;
11 august - 16.28 - 18.31 calificări pentru concursul pe echipe şi finalele pe aparate, finală la Individual compus în competiţia senioarelor;
12 august - 13.20 - 15.20 calificări pentru concursul pe echipe şi finalele pe aparate, finală la Individual compus în competiţia junioarelor;
13 august - 15.00 - 16.40 finala pe echipe;
14 august - 11.00 - 14.04 finale pe aparate junioare;
14 august - 15.30 - 18.31 finale pe aparate senioare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică)
 
Citește și:
 
Gimnaste din Constanța, la ultimul concurs de verificare înaintea Campionatelor Europene
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii