Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptă pentru promovare cu Ceahlăul şi Chiajna Săgeata, revelaţia debutului de campionat

ro

06 Oct, 2010 02:49 1548 Marime text
sageata.jpgElevii lui Aurel Şunda au suferit o singură înfrângere în cele şase etape scurse din actualul sezon

După ce acum două sezoane promova în eşalonul secund în urma schimbului de locuri (şi bani) cu CS Buftea, Săgeata a avut evoluţii foarte bune şi în ediţia precedentă de campionat, aflându-se la un moment dat în lupta pentru promovarea în primul eşalon fotbalistic.

Deşi a încheiat sezonul trecut pe poziţia a şasea, formaţia pregătită de Aurel Şunda a arătat ca o candidată serioasă la primele două locuri care asigură accesul în Liga I. După ce a renunţat în această vară la mai mulţi jucători importanţi, echipa, mutată între timp de la Stejaru la Năvodari, a început în forţă noua ediţie de campionat. Astfel, după o victorie chinuită în runda inaugurală, pe terenul nou-promovatei CF Brăila, Săgeata a defilat în următoarele două întâlniri susţinute pe teren propriu, învingând fără probleme pe Dinamo II (scor 4-0) şi Astra II Giurgiu (scor 3-0). A urmat o victorie relativ uşoară la Buzău, în ciuda scorului înregistrat la final (2-1), pentru ca primul pas greşit să fie făcut în etapa a V-a, când elevii lui Aurel Şunda au pierdut întâlnirea cu o altă candidată la promovare, Concordia Chiajna, scor 0-1, fostul jucător al Stelei, Eugen Trică înscriind unicul gol. Sâmbătă, echipa din Năvodari şi-a păstrat invincibilitatea în deplasare reuşind un nou succes, în Ghencea, pe terenul formaţiei Steaua II. Marius Jianu a înscris din nou şi a urcat pe poziţia a doua în clasamentul golgheterilor, cu şase reuşite, jumătate din golurile reuşite de echipă în acest sezon. Astfel, după şase etape, Săgeata este surpriza acestui debut de campionat, ocupând poziţia a treia, cu 15 puncte. Năvodărenii sunt la doar un punct distanţă de primele două locuri, ocupate de Ceahlăul Piatra Neamţ şi Concordia Chiajna, ambele aflate la egalitate de puncte. Totodată, cele trei formaţii s-au detaşat de restul plutonului în Seria I, cinci puncte despărţind în acest moment locul 3 de următoarea clasată, Delta Tulcea.

Duel între golgheteri

Următorul meci al formaţiei pregătite de Aurel Şunda va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, la Năvodari, Săgeata urmând să primească vizita Deltei Tulcea. Se anunţă un duel interesant între două echipe care vor forţa victoria pentru a rămâne în vârful clasamentului. Astfel, meciul de la Năvodari se anunţă extrem de spectaculos, pe teren aflându-se şi golgheterii Seriei I, Ştefan Ciobanu (Delta Tulcea, 7 goluri) şi Marius Jianu (Săgeata, 6 goluri). De remarcat este că cei doi au fost colegi sezonul trecut în atacul celor de la Săgeata ex-Stejaru. În primul 11 al echipei năvodărene va reveni şi atacantul Sorin Chiţu, care şi-a ispăşit suspendarea de trei etape cauzată de eliminarea din partida cu Astra II Giurgiu. Partida cu Delta Tulcea va fi condusă de o brigadă formată din Alexandru Deaconu la centru, ajutat de asistenţii Iulian Radu şi Bogdan Gheorghe (toţi din Bucureşti).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii