Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbaliştii David Pavlov, George Teodor Ştefan şi Daniel Paraschiv, în pregătire cu echipa naţională, la Predeal (galerie foto)

ro

10 Aug, 2019 00:00 4007 Marime text
Echipa naţională de handbal cadeţi a României se află în această perioadă la Predeal, pentru prima ei acţiune de pregătire centralizată. Lotul convocat pentru această acţiune a fost construit pe structura programului Plan Talent, prima generaţie.
 
Între cei 24 de convocaţi se află şi trei reprezentanţi ai judeţului Constanţa: David Pavlov, George Teodor Ştefan (ambii jucând pe postul de extremă dreapta la HC Dobrogea Sud Constanţa) şi Daniel Paraschiv (portar la CSS Medgidia).
 
La recent încheiatul Campionat Naţional de handbal pe plajă, de la Venus, în care a cucerit cu CSS Medgidia medalia de aur în întrecerea juniorilor B și bronzul la juniori A, Daniel Paraschiv (antrenat la club de Ionuț Deli-Iorga și Adrian Georgescu) a fost desemnat cel mai bun portar al competiţiei la juniori B! Până în 2015, Daniel Paraschiv a activat la CS Happy Kids Medgidia (pregătit tot de Ionuț Deli-Iorga și Adrian Georgescu), câștigând două medalii de aur cu echipa la mini-handbal. Din 2015, activează la CSS Medgidia, cu care a cucerit în 2016 medalia de bronz la juniori 4, în 2018 aceeași medalie la juniori 3 și aurul la handal pe plajă. Iar în acest an cele două medalii de la beach-handball. Practic, la întrecerea de la Venus, CSS Medgidia a participat cu echipa de juniori B (născuți în 2003 și mai mici) și în competiția destinată sportivilor de anul 2000 și mai mici. Daniel Paraschiv are înălțimea de 1,96 m.  

Teodor Ștefan a început handbalul tot la Medgidia. Are aceleași medalii la cluburile locale ca Daniel Paraschiv, cu care a fost coleg de echipă! În 2016, familia lui Teodor s-a mutat la Constanța.

David Pavlov a fost descoperit de antrenorul Enis Murtaza (cu care a lucrat apoi șapte ani), iar, din noul sezon, atât el, cât și George Teodor Ștefan (care a venit la club de la Medgidia, acum doi ani) vor fi pregătiți la echipa de la HC Dobrogea Sud de Ionuț Pușcașu. Astăzi, în cantonamentul de la Predeal, lotul național a avut un meci-test cu Dinamo Brașov. 
 
David Pavlov are o soră geamănă, Diana, ambii fiind elevi la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța (au încheiat clasa a 9-a) și învăţând foarte bine. Anul trecut, Diana a obţinut 10 la Evaluarea Naţională, fără a face meditaţii! Sora lui David joacă şi ea handbal, în prezent activând la echipa de junioare II a CS Medgidia (antrenor, Nicolae Ciorbă). Fata însă a început handbalul în echipă cu fratele ei, sub bagheta lui Enis Murtaza, fiind singura fată din lot! Ulterior, a evoluat și la CSO Ovidiu (în ediția trecută), iar acum e la CS Medgidia, echipă care, ieri, a susținut un amical la Constanța, în sala Hidrotehnica, cu junioarele III de la CSS1 Constanța. Diana joacă de regulă centru și extremă stânga.     
 
Sursa foto: Facebook (Cristina Pavlov, CSS Medgidia)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii