Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnastică O primă verificare înaintea Campionatului European. Au concurat și trei constănțence

ro

05 Nov, 2020 00:00 6085 Marime text
  • Constănțeanca Maria Holbură este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 
 
Gimnastele din lotul olimpic de senioare al României au avut o primă verificare înaintea Campionatelor Europene, informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
 
Astfel, au concurat (la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” de la Izvorani), Maria Holbură, sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și colegele ei, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu și Antonia Duță. Maria Holbură, Ioana Stănciulescu și Silvia Sfiringu sunt constănțence.
 
Fiică de luptător, Maria Holbură a început gimnastica la vârsta de cinci ani, fiind adusă la sala de gimnastică, la CSS1 Constanţa, de Sorin Bechir şi inclusă în grupa pregătită de Mirela Szemerjai şi de el. Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016, an în care a făcut trecerea la seniorat, la CS Farul Constanţa. Din 2013, a devenit componentă a lotului de junioare, după care a fost promovată la lotul de senioare al României.
 
Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lotul naţional al României de Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene de junioare din 2018 Ioana Strănciulescu au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). Cât s-au pregătit la Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost antrenate de un colectiv tehnic coordonat de Nicolae Forminte (cu Florin Uzum în componenţă).
 
În luna mai a acestui an, Federația Română de Gimnastică a dat detalii, pe pagina de Facebook, despre reînceperea, graduală, a activității la nivelul loturilor olimpice și naționale, despre locul de pregătire centralizată (Izvorani) și despre componența reprezentativelor naționale. Lotul olimpic feminin reîncepea pregătirea cu Liliana Cosma și constănțeanul Nicolae Forminte, de la CS Farul (antrenori).
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (foto: Ana-Maria Oancia).
 
Citește și:

Interviu cu gimnasta Maria Holbură, care va participa la Jocurile Olimpice „La Campionatul Mondial, am trăit și fericirea, și amărăciunea“

„Pe drumul către visul lor“ Gimnastele constănțene din lotul olimpic al României sunt în cantonamentul de la Izvorani (galerie foto)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii