Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi, dezamăgit de evoluția ofensivă a Farului cu FC Voluntari „Jucând lent și previzibil, nu ai cum să fii periculos!“

ro

04 Apr, 2022 00:00 3247 Marime text

 
 
  • Farul Constanța nu a reușit să câștige și nici să marcheze vreun gol în cele trei meciuri jucate până acum în play-off. 
  • Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral, a subliniat că, în disputa cu formația ilfoveană, nu a văzut nimic la echipa sa în jumătatea adversă care să-l încânte.
  • În meciul de la Voluntari, mijlocașul Farului Andrei Artean (28 de ani), unul dintre cei mai experimentați „marinari“, a bifat meciul cu numărul 200 în Liga 1.
 
Farul Constanța rămâne fără victorie și fără gol marcat și după al treilea meci din turneul play-off al Ligii 1, în care a pierdut cu 0-1 pe terenul lui FC Voluntari. Gazdele au înscris golul victoriei în minutul 89, în urma unui corner.
 
 
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, s-a declarat dezamăgit de modul în care elevii săi au interpretat faza ofensivă. „Defensiv am încercat să dăm cât putem, dar ofensiv am fost lenți, previzibili. N-am accelerat și rareori am pus adversarul în dificultate. Cu toate acestea, am avut o șansă de a câștiga în ultimele minute, că așa e fotbalul. Am ratat însă, iar apoi am luat gol din fază fixă. Au mai fost însă faze fixe la care FC Voluntari a fost periculoasă, deși cunoșteam acest lucru. La toate ei să dea cu capul, iar noi să stăm să ne «uităm» la minge… Comunicăm într-un fel, spunem anumite lucruri, ne dorim ceva, dar nu poți aspira la ceva dacă nu ai ritm bun, nu te miști, nu ai viteza a treia, a patra. Dar asta e. Sunt dezamăgit. Trebuie găsită cauza. Vom vedea“, a declaat Hagi după meci.
 
 
„Regele“ nu crede că e vorba de un blocaj la echipa sa. „Nu e un blocaj, pentru că am jucat bine cu alte echipe, am pierdut la limită, problema e că n-am marcat. Înseamnă că pe faza ofensivă nu facem lucrurile ca înainte, când jucam bine și marcam. Punct. Acum nu am văzut nimic la echipa mea în jumătatea adversă care să te încânte“, a menționat Gică Hagi.
 
 
„Am controlat jocul, însă doar atât“
 
 
Managerul tehnic al formației de pe litoral a subliniat că succesul este adus de jocul colectiv. „Echipa câștigă meciurile, contează toți, faza ofensivă e făcută din toți, jocul colectiv primează, așa că degeaba aveam o posesie cât de cât. Și aceasta grea astăzi, previzibilă. Dacă nu penetrezi și nu ataci careul, e greu să marchezi. În prima repriză, Sali a mai luat mingea și a mai accelerat cu ea la picior, a dat o pasă, a încercat să colaboreze cu colegii, ceilalți - numai individual. Sau poate așa trebuie să joace, așa sunt antrenați. Fără nimic, nu ai cum să fii periculos! Omoh nu a trecut de nimeni, nu a atacat poarta. Așa, contra unei echipe care stă bine defensiv, e greu să marchezi. Știam că e nevoie de viteză și de combinații rapide, pe lateral sau pe centru. Am controlat jocul, însă doar atât“, a punctat Hagi.  
 
 
„Toate partidele sunt grele“
 
 
Farul își propusese și se aștepta să câștige cu FC Voluntari. „Vom analiza și vom încerca ca, după o zi - două  trei, să devenim mai buni. Ne așteptam să câștigăm la acest meci, ca și la acelea cu CFR sau FCSB. Toate partidele sunt grele, toate echipele sunt foarte bune, de aceea au ajuns în play-off. Vrem să vedem unde suntem. Deocamdată, așa stau lucrurile“, a mai spus Gică Hagi.
 
 
„Noi vrem să ne impunem, să jucăm“
 
Acesta a arătat că o echipă care vrea să câștige trebuie să aibă o altă abordare ofensivă. „Din punctul meu de vedere, calitatea meciului, din punct de vedere individual, dar și colectiv, nu a fost la nivel înalt. Ambele echipe s-au apărat bine, au făcut lucrul fără minge destul de bine, dar ofensiv… Cel puțin așa am văzut eu. Felicit Voluntari că a câștigat, și-a atins scopul. Dar noi vrem să ne impunem, să jucăm. Însă ritmul și viteza de joc nu pot fi acestea. Circulația mingii, mișcarea jucătorului, gândirea, tehnica trebuie să fie altele“, a arătat Hagi.
 
 
Andrei Artean, meciul 200 în Liga 1
 
 
În meciul de la Voluntari, mijlocașul Farului Andrei Artean (28 de ani), unul dintre cei mai experimentați „marinari“, a bifat meciul cu numărul 200 în Liga 1. Născut la Hunedoara, jucătorul a venit pe litoral, la FC Viitorul (de la ACS Poli Timișoara), în iulie 2018, semnând un contract valabil pentru trei ani, cu drept de prelungire pentru încă un sezon. În ultimul sezon din Liga 1 înainte de se transfera la FC Viitorul (actuala Farul), Artean a jucat în 36 de partide și a reușit să înscrie trei goluri.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța a cedat cu FC Voluntari în minutul 89
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii