Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:14 13 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul poliţist Ioan Chifu, din Năvodari A împlinit 52 de ani şi a alergat 52 de kilometri în scop caritabil

ro

13 Mar, 2021 00:00 4487 Marime text
  • Ioan Chifu a alergat 114 ture de stadion la Năvodari, timp de şase ore neîntrerupte.
  • Demersul său a avut ca scop ajutorarea unui prieten ciclist, care se confruntă cu probleme de sănătate.
  • În luna aprilie 2020, Ioan Chifu a alergat timp de o zi în bucătăria apartamentului să
 
Pentru năvodăreanul Ioan Chifu, fost poliţist, în prezent pensionar şi un mare iubitor al mișcării, al exercițiului fizic și al alergării, a devenit un obicei ca, an de an, la serbarea zilei de naştere, să şi alerge un număr de kilometri egal cu anii împliniţi.

Acum a făcut 52 de ani şi a alergat neîntrerupt 52 de kilometri, pe pista de atletism a stadionului „Flacăra” din Năvodari. Ioan Chifu a parcurs 114 ture de stadion, alergarea durând şase ore. Iniţiativa fostului poliţist a avut şi caracter caritabil, el alergând spre a strânge bani pentru ajutorarea unui prieten, în vârstă de 64 de ani, care face parte din echipa de ciclism Tomis Bike Constanţa şi care se confruntă cu probleme de sănătate. „De ziua mea, la împlinirea vârstei de 52 de ani, am atins obiectivul stabilit, de 52 de kilometri. Mi-am făcut o datorie de suflet pentru prietenul nostru, Vasile, care necesită tratament de specialitate, dar are nevoie şi de sprijinul nostru, atât sufletesc, cât şi material. Îl aşteptăm să revină în gaşca noastră şi să pedalăm cu drag împreună”, a declarata Ioan Chifu. Acesta a precizat că acţiunile sportive umanitare, pentru sprijinirea ciclistului bolnav, vor continua.

Anul trecut, când a ajuns la 51 de ani, Ioan Chifu a alergat 51 de kilometri pe traseul Năvodari - Mamaia - Cazino Constanța, „pe o vreme cu vânt năprasnic din față, dar am reușit“. Şi când a împlinit 50 de ani veteranul şi-a serbat ziua de naştere prin alergarea a 50 de kilometri
 

100 de kilometri alergaţi în bucătărie!

Pandemia de coronavirus, care a obligat omenirea la izolare socială, nu l-a împiedicat pe Ioan Chifu, în aprilie anul trecut, să răspundă chemării marii pasiuni a vieții sale: alergarea. În condiţiile în care ieșirile din casă erau atunci mult mai stricte, fostul polițist s-a reorientat şi a alergat în casă, chiar dacă a avut la dispoziție un spațiu limitat. Iar, pentru a nu deranja vecinii cu zgomotul pașilor săi, a fost nevoit să alerge în bucătărie. Ce a ieșit este impresionant: 100 de kilometri alergați, într-un spațiu extrem de mic, într-un ritm monoton, timp de 24 de ore (cu unele pauze însă, nu non-stop)!

Precum Superman

„Am început alergarea la ora 20.00 și am încheiat-o a doua zi la aceeași oră. Pentru primii 51 de kilometri nu m-am oprit deloc. Apoi am mai făcut unele pauze, inclusiv două ore în care am dormit. De altfel, în perioada de 24 de ore, acesta a fost tot somnul meu, două ore. Am alergat în cei trei metri din bucătărie pentru a nu deranja vecinii de la etajul de sub mine (eu locuiesc la trei). În sufragerie e mai mult spațiu, dar acolo am parchet și se aude tare dedesubt“ , a declarat Ioan Chifu, care, în timpul alergării, a purtat un tricou cu semnul lui Superman, o alegere demnă de performanța sa uimitoare.
 

A alergat şi pentru binele copiilor cu autism

Anul trecut, Ioan Chifu a participat, alergând tot în locuinţă, şi la Autism 24 h Marea Neagră, eveniment care, pentru prima dată în istoria sa, nu s-a desfășurat pe plaja din stațiunea Mamaia, ci în domiciliul fiecărui participant, din cauza crizei generate de pandemia Covid-19.  Cei 150 de participanți înscriși la cursă, care au avut și calitatea onorifică de ambasadori ai întrecerii, au alergat în propria casă, pentru sprijinirea financiară a copiilor cu autism. Ioan Chifu a alergat o distanţă semnificativă, de 188,7 km, care a fost a şasea la general. Sursa foto: Facebook (Ioan Chifu)


Citeşte şi:

„Superman“ din Năvodari, cursă de suflet
Fostul polițist Ioan Chifu a alergat 100 de kilometri în bucătărie, în 24 de ore! (galerie foto)


Năvodari. Fostul polițist Ioan Chifu
La împlinirea vârstei de 51 de ani, și-a făcut „cadou“ o alergare de 51 de kilometri!


 

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii