Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanţa încheie luni vacanţa şi reîncepe pregătirea

ro

09 Jan, 2021 00:00 3423 Marime text
  • La prima întâlnire din noul an a handbaliştilor de la HCDS nu vor fi prezenţi toţi jucătorii străini.
  • Brazilianul Fabio Chiuffa este prezent cu Naţionala ţării sale la Campionatul Mondial din Egipt.
  • Onur Ersin are meci sâmbătă cu Naţionala Turciei (contra Poloniei, în deplasare),
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa pune punct luni, 11 ianuarie, la ora 18.00, vacanţei de iarnă, demarând pregătirea pe 2020.
 
Reunirea lotului se va face în Sala Sporturilor din Constanţa, iar pregătirea până la startul returului Ligii Naţionale, programat la începutul lunii februarie, va avea loc pe plan local. La prima întâlnire din noul an a handbaliştilor de la HCDS nu vor fi prezenţi însă toţi jucătorii străini. Onur Ersin are meci sâmbătă cu Naţionala Turciei (cu Polonia în deplasare), în grupa a cincea din preliminariile Euro 2022. În primul meci al dublei, jucat în Turcia, Polonia a câştigat cu 29-24, iar centrul echipei de pe litoral a înscris de două ori.
 

Fabio Chiuffa va absenta toată luna ianuarie

 
Angrenat şi el în preliminarii, cu selecţionata Muntenegrului, pivotul Nebojsa Simovic ar putea ajunge mai devreme la Constanţa, după ce ambele partide cu Suedia, din grupa a opta (în care se află şi România) nu s-au mai jucat, după ce nordicii au raportat un caz de Covid-19 în lot. Câteva zile va întâzia şi rusul Vitaly Komogorov, care e tătic în premieră, de la finele anului trecut. În schimb, brazilianul Fabio Chiuffa va absenta toată luna ianuarie, extrema dreapta fiind prezentă cu Naţionala sa la Campionatul Mondial din Egipt, care se derulează în perioada 13 - 31 ianuarie.
 

Ciprian Şandru, jucătorul anului

 
În ce priveşte desemnarea jucătorul anului 2020 la HCDS, în urma comentariilor suporterilor postate pe pagina de Facebook a clubului, cele mai multe preferinţe au mers către centrul Ciprian Şandru (29 de ani, 1.92 m - 92 kg). „Venit în urmă cu un an la Constanţa, Şandru s-a adaptat extrem de repede şi a arătat că e unul dintre marii handbalişti români ai momentului. Bravo, Ciprian! Îţi dorim ca următorul tău trofeu să fie unul colectiv, câştigat cu echipa noastră!”, a fost mesajul HCDS.
 
În urma validarii înscrierilor şi a tragerii la sorţi la această secţiune a superlativelor HCDS pe anul trecut, tricoul oferit de club a fost câştigat de Denisa Giurgiu. La categoria „jucătorul anului”, în afară de Şandru au mai adunat voturi din partea suporterilor Ionuţ Nistor, Ionuţ Iancu şi Vitaly Komogorov. 
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): HC Dobrogea Sud
  
Citeşte şi:
 
Victoria anului la HC Dobrogea Sud Constanţa, cea cu Minaur Baia Mare, venită în ultimele secunde
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii