Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa, convocaţi la echipele naţionale

ro

30 Dec, 2020 00:00 3484 Marime text
  • La Bucureşti are loc un cantonament de pregătire al selecţionatei României, fiind verificaţi tineri jucători din campionatul intern.
  • Muntenegru şi Turcia dispută în ianuarie 2021 meciuri în preliminariile Campionatului European.
  • Tot în ianuarie, Brazilia participă la Campionatul Mondial din Egipt.
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa are şase jucători convocaţi în această perioadă la echipele naţionale, atât la cea a României, cât şi la ale altor ţări.
 
Sub tricolor se află tinerii Daniel Vasile (23 de ani, portar), Alexandru Andrei (22 de ani extremă) și Gabriel Ilie (21 de ani, inter), care efectuează, la Bucureşti, un cantonament cu selecţionata de seniori, prin acest stagiu de pregătire centralizat selecţionerul Rareş Fortuneanu verificând mai mulți tineri jucător, cu certe perspective, din campionatul intern, în perspectiva campaniei de calificare pentru turneul final al Campionatului European din 2022. În această perioadă, tricolorii nu vor susține niciun meci amical, întrucât primele meciuri oficiale (contra selecționatei Kosovo, în preliminariile CE), vor avea loc abia în martie anul viitor.
 

Nebojsa Simovic şi Onur Ersin joacă în preliminarii

 
În grupa 8 de calificare, România este adversară cu Suedia, Muntenegru şi Kosovo, iar la începutul lui 2021 Muntenegru va susţine dubla cu Suedia (pe 6 ianuarie, la Podgorica, şi pe 9 ianuarie, la Eskilstuna). La cele două partide în reprezentativa Muntenegrului a fost selecţionat şi pivotul HCDS Nebojsa Simovic. Un alt stranier al trupei de pe litoral, centrul turc Onur Ersin, face parte din lotul ţării sale pentru meciurile cu Polonia (din 6 şi 10 ianuarie), contând pentru grupa 5 preliminară.
 

Fabio Chiuffa, la Campionatul Mondial

 
De asemenea, de la HC Dobrogea Sud este convocat la lotul naţional al Braziliei (pentru Campionatul Mondial din Egipt) extrema dreaptă Fabio Rocha Chiuffa. Competiţia se va derula între 13 şi 31 ianuarie 2021, iar Brazilia face parte din grupa B, alături de Spania, Tunisia și Polonia.
 
După ce au intrat în vacanţă înainte de Crăciun, handbaliştii HCDS vor reveni la pregătire pe 11 ianuarie, când e programată reunirea lotului, la Sala Sporturilor din Constanţa. De la echipele naţionale, Simovic și Ersin vor veni apoi la Constanța, în prima săptămână după reunire.       
 
Sursa foto: HC Dobrogea Sud
 
Citeşte şi:

HC Dobrogea Sud
Merg la acțiunea Naționalei de seniori ca să arate că merită să facă acest pas pe viitor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii