Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbalistul brazilian de la HC Dobrogea Sud Fabio Chiuffa şi-a adus la Constanţa familia, dar şi căţeluşa

ro

04 Feb, 2020 00:00 3483 Marime text

Transferat la HC Dobrogea Sud în luna august a anului trecut, handbalistul brazilian Fabio Chiuffa s-a integrat la formaţia de pe litoral şi, pentru a avea linişte deplină şi a nu duce dorul familiei, i-a adus la Constanţa pe cei dragi.


E vorba de partenera sa de viaţă, Sonia, de fiul lor nou-născut, Fabio junior, de mama şi soacra sa. Totodată, Fabio a adus alături de el şi căţeluşa familiei, Truffa! „Fabio a avut un final de an liniştit în Spania, la Guadalajara, alături de partenera sa de viaţă, Sonia, şi fiul lor nou-născut, Fabio junior. Pe 1 ianuarie, a plecat însă în Brazilia, la Maringa, pentru Jocurile Americii de Sud şi Centrale, criteriu de calificare pentru Campionatul Mondial din 2021.


Brazilienii şi-au asigurat calificarea la turneul final de anul viitor, unde Egiptul lui Karim (n.r. Karim Hendawy, portar la HCDS) este prezent din oficiu, în calitate de ţară gazdă. După aproape o lună departe de cei dragi, Fabio şi-a adus familia la Constanţa: pe Sonia, fiul lor, mama, soacra şi căţeluşa Truffa!“, se arată pe site-ul oficial al HC Dobrogea Sud.
 

Cea mai bună extremă dreapta la Jocurile Panamericane



În vârstă de 30 de ani, Fabio Chiuffa (1,85 m, 85 kg) joacă extremă dreapta, iar cu selecţionata Braziliei a câştigat medalia de aur la Jocurile Panamericane din 2015 şi 2016. De asemenea, cu reprezentativa sud-americană a participat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. La Jocurile Panamericane, a fost declarat cea mai bună extremă dreapta, la ediţia din 2016. Aceeaşi distincţie i-a fost acordată la JS din 2018, când a devenit şi golgheter. La Campionatul Mondial, a ocupat locul nouă. Fabio Rocha Chiuffa s-a născut la Promissao, statul Sao Paulo, şi a mai jucat în cariera sa la Sao Bernardo (Brazilia), Guadalajara şi La Rioja (Spania), Kolding (Danemarca) şi Sporting Lisabona (Portugalia).

 

„Sunt brazilian, aşa că nu îmi place frigul…“


Potrivit sursei citate, Chiuffa a ales Constanţa întrucât a vrut să facă o schimbare, să joace într-o altă ligă şi să aibă alte obiective. „Adevărul este că am ales o echipă foarte bună. Vreau să dau ce am mai bun pentru HCD şi sper să fim mulţumiţi de ceea ce vom realiza. Să câştigăm trofee, să fim cei mai buni din România! Nu ştiam prea multe despre Constanţa. Știam că este la mare, că e cald vara şi frig iarna. Sunt brazilian, aşa că nu îmi place frigul… (râde). Constanţa este un oraş frumos“, a spus brazilianul.


Sursa foto: HC Dobrogea Sud


Citeşte şi:


Prima victorie a echipei constănţene Fabio Chiuffa şi Ionuţ Rotaru au debutat în Liga Naţională pentru HC Dobrogea Sud

Fabio Rocha Chiuffa, brazilianul de la HC Dobrogea Sud Constanţa „Sunt un jucător eficient, nu mă consider spectaculos“ (galerie foto)

HC Dobrogea Sud Karim Handawy şi Yassin Omar au efectuat vizita medicală. A fost transferat şi Fabio Rocha Chiuffa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii