Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul nu a primit licenta

ro

02 Jun, 2010 02:35 1833 Marime text
cap_9.jpgCu două etape înainte de finalul sezonului, gruparea de pe litoral este atacată din toate părţile

În pericol de desfiinţare din cauza problemelor financiare grave, FC Farul mai are un obstacol de trecut, după ce comisia de licenţiere din cadrul FRF nu a acordat licenţa grupării constănţene.

Deşi a fost programată etapa trecută, formaţia de pe litoral este ameninţată şi în această săptămână cu excluderea din campionat. Potrivit unui comunicat emis de Federaţia Română de Fotbal, FC Farul Constanţa nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2010-2011 al Ligii a II-a. Decizia a fost luată pentru neîndeplinirea criteriului financiar, respectiv a cerinţelor stipulate de articolele 43 (privind situaţiile financiare anuale) şi 45 (privind lipsa angajamentelor financiare neachitate către angajaţi şi către asigurările sociale/autorităţile fiscale) din Regulamentul naţional pentru licenţierea cluburilor, ediţia 2009. Au fost incluse în procesul de bază pentru acordarea licenţelor zece cluburi din eşalonul competiţional secund, pe baza clasamentului de la sfârşitul turului sezonului 2009-2010, respectiv cel mai bine clasate cinci echipe din cele două serii ale Ligii a II-a. În situaţia în care va promova în Liga I un club care nu a parcurs procesul de bază pentru acordarea licenţei, acesta va trebui să prezinte documentaţia de licenţiere până la data de 30 iunie. O decizie definitivă şi irevocabilă privind cererea de acordare a licenţei va fi luată până la data de 15 iulie. Până atunci, conducerea formaţiei constănţene are de rezolvat în această săptămână problema plăţii datoriilor restante către jucători, conform reeşalonării financiare convenite săptămâna trecută. De data aceasta, suma care trebuie să fie achitată a crescut după ce, pe lista jucătorilor care au de primit bani s-au mai adăugat Evdochim, Ştefan Sandu şi Florin Neaga. Astfel, datoriile s-ar putea ridica la aproximativ 25.000 de euro. În altă ordine de idei, astăzi, s-ar putea judeca la Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal şi contestaţia depusă de Tricolorul cu privire la dreptul de joc al Farului la meciul de la Breaza, din cauza restanţelor financiare către unii jucători. Contestaţia va ajunge pe masa de lucru a oficialilor federali doar dacă va fi plătită de către cei care au formulat-o.

Săgeata Stejaru, în aceeaşi situaţie

Decizia de refuzare a licenţei a fost luată şi în cazul echipei Săgeata Stejaru, formaţia care era la un moment dat în lupta pentru promovarea în Liga I. În cazul clubului din Tulcea, această decizie a fost luată pentru neîndeplinirea următoarelor criterii: criteriul de infrastructură, respectiv neîndeplinirea cerinţelor înscrise la articolele 23 şi 24; criteriul de personal şi administraţie, respectiv neîndeplinirea cerinţelor impuse la articolele 29, 31, 32, 35 şi 36 din acelaşi regulament.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii