Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„E o mare onoare pentru mine“ Fundaşul FC Viitorul Sebastian Mladen, pe teren alături de Gică Popescu şi Gică Hagi

ro

23 Jan, 2019 00:00 1767 Marime text
Ipostază onorantă în cantonamentul FC Viitorul din Antalya pentru unul dintre cei mai experimentaţi jucători de la FC Viitorul, Sebastian Mladen. Cel care este distribuit fundaş sau mijlocaş s-a aflat pe teren în acelaşi timp alături de Gică Popescu (Sebastian fiind un produs al Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“) şi de Gică Hagi, la al cărui club joacă actualmente.
 
În Antalya cu FC Viitorul a mers şi Gică Popescu, al cărui fiu, Nicholas, face parte din lotul lui Gică Hagi. „Baciul“ se află încă într-o formă fizică de invidiat, iar la Belek s-a şi pregătit pe teren, alături de fotbaliştii echipei constănţene. Astfel că Mladen s-a aflat pe gazon, la pregătire, alături de două dintre legendele fotbalului românesc, care, în plus, au contribuit şi la formarea sa ca fotbalist: Gică Popescu (ieşit la mişcare) şi Gică Hagi (cel care coordonează antrenamentele).
 
„E un sentiment deosebit. Probabil că mulţi jucători de fotbal îşi doresc să aibă de învăţat atât de la Gică Hagi, cât şi de la Gică Popescu, unii dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a avut ţara noastră. Pentru mine, e o onoare că am lucrat cu Gică Popescu, iar acum lucrez cu Gică Hagi“, a declarat Sebastian Mladen, la Dotto Sport.

Născut la Calafat, ca Gică Popescu 

În Antalya, antrenamentele sunt grele, dar benefice. „Avem două şedinţe de pregătire pe zi, plus meciurile amicale, astfel că e greu. Dar cantonamentele sunt benefice, că ne încarcă bateriile pentru a doua parte a campionatului. Nu avem ce face, trebuie să ne antrenăm bine, să ne odihnim şi să punem la punct lucrurile pentru campionat“, a spus Sebastian Mladen (27 de ani, 1,83 m - 80 kg), născut în municipiul Calafat, din judeţul Dolj, ca şi Gică Popescu.

„Acesta e conceptul Academiei“

FC Viitorul a deplasat în Antalya opt juniori din propria pepinieră (Alexandru Şerban, Ştefan Muşat, Darius Grosu, Marius Leca, Nicholas Popescu, Alexi Pitu, Roberto Mălăele şi Louis Munteanu), lucru considerat normal de Mladen. „La Viitorul, suntem obişnuiţi cu tinereţea lotului. Inclusiv acasă, săptămânal, se antrenează cu noi mai mulţi juniori. Este conceptul Academiei, să integreze uşor-uşor cât mai mulţi tineri. Trebuie să se adapteze, iar noi, cei mai în vârstă să-i sprijinim. Iar achiziţiile din această iarnă trebuie să se integreze cât mai repede şi să ne ajute“, a arătat Sebastian Mladen.

Luptă strânsă pentru play-off

Aflată pe loc de play-off (5) înaintea ultimelor cinci meciuri din sezonul regulat, FC Viitorul vrea să obţină cât mai repede calificarea în play-off. „Ca şi anul trecut, lupta pentru play-off e foarte strânsă. Mai sunt cinci meciuri din sezonul regulat şi trebuie să strângem punctele necesare pentru a ne califica cât mai repede în play-off. Nu va fi uşor, toate echipele se întăresc şi vor să intre în play-off. Sunt convins că, dacă vom face lucrurile aşa cum ni se cere, nu vom avea nicio problemă. Eu încerc să dau maximul pe orice post joc“, a menţionat Mladen. 

Soare la Belek

Ieri, FC Viitorul a beneficiat la antrenamente, la Belek, de vreme mult mai bună, inclusiv de soare. „După ce, în ultimele zile, ploaia a pus stăpânire pe Belek, în această dimineaţă (n.r. ieri) vremea a fost mai bună şi a permis desfăşurarea în condiţii bune a primului antrenament al zilei. Ianis Hagi, Bogdan Ţîru, Ionuţ Vînă şi ceilalţi componenţi şi lotului au început şedinţa de pregătire cu o primă parte de...fotbal-tenis, pentru ca apoi să continue programul cu partea tehnico-tactică dedicate“, se arată pe site-ul oficial al FC Viitorul.

Ultimele două amicale

Joi, 24 ianuarie, FC Viitorul va disputa ultimele două amicale ale stagiului din Turcia, de la ora 10.00 (ora locala 11.00), cu Yenisey (Rusia), iar de la ora 17.00 (ora locala 18.00), cu Sabutarlo (Georgia). Ambele confruntări se vor disputa la baza Sueno Belek. În celelalte cinci amicale din Antalya, FC Viitorul a înregistrat o victorie, 2-1 (Voduţ şi Pitu) cu Ferencvaros (Ungaria), un egal, 2-2 (I. Hagi şi Vînă) cu Rubin Kazan (Rusia), şi trei înfrângeri, 0-5 cu Aalen (Germania), 0-1 cu Vejle (Danemarca) şi 1-2 (I. Hagi) cu Legia Gdansk (Polonia), ultimul meci durând doar 50 de minute, după ce a fost oprit şi nu a mai continuat din pricina ploii torenţiale.
 
Sursa foto: FC Viitorul         
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii