Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Romario Benzar - „Mă bucur că am revenit, este un proiect minunat“ (GALERIE FOTO)

ro

03 Aug, 2022 00:00 1871 Marime text
 

 
  • Intrat pe teren în minutul 53 al meciului contra Chindiei Târgoviște, în locul lui Sebastian Mladen, Romario Benzar a suferit pe parcursul meciului o ruptură musculară.
  • După o perioadă lungă în care nu a jucat, din pricina accidentărilor, Tudor Băluță a revenit pe teren, în fața propriilor suporteri.
  • Managerul tehnic al Farului, Gheorghe Hagi, s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu prim-ministrul Nicolae Ciucă.
 
Doi dintre jucătorii formați în Academia Hagi, care au revenit în această vară la Farul Constanța, Romario Benzar și Tudor Băluță, au jucat contra Chindiei Târgoviște (0-0), dar primul s-a accidentat și a tras de el până la final, în condițiile în care „marinarii“ nu mai aveau schimbări la dispoziție.
 
Intrat pe teren în minutul 53, în locul lui Sebastian Mladen, Benzar a suferit pe parcursul meciului o ruptură musculară. „Din păcate, nu am reușit să luăm toate punctele, pentru a-i bucura pe suporterii care au venit în număr mare să ne încurajeze. Ne pare rău, însă trebuie să continuăm pe același drum, să muncim și să marcăm mai mult. Mă bucur că am revenit la Farul, știu ce se cere aici, am mai lucrat cu domnul Hagi, este un proiect minunat și sperăm să avem rezultate împreună. Eu am făcut ruptură musculară și, cum nu mai aveam schimbări, am continuat cum am putut. Mi-am pus o fașă și mi-am schimbat postul, m-am dus în atac, nu mai aveam ce face“, a declarat Romario Benzar pentru Farul TV. La ultima acțiune a partidei, experimentatul jucător a șutat periculos. „Era bine să și marchez“, a precizat Benzar.
 
Informații mult mai clare
 
„Provocarea cea mai mare pe care mi-am asumat-o în această vară este să iau jucătorii pe care îi cunosc, dar care nu sunt 100% și va fi foarte mult de muncă să-i aducem la nivelul cel mai bun. Ei au fost foarte buni, au nume importante. Va trebui să avem grijă. Pe Benzar l-am forțat și probabil va lipsi mai mult, ceea ce nu e bine. Trebuie să fim atenți când și cum intră jucătorul, să avem informații mult mai clare de starea fizică a lui. Nu e ușor să joci la Farul. Ritmul și intensitatea sunt destul de mari“, a punctat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, după meciul contra Chindiei.
 
„Cred că am pierdut două puncte“
 
După o perioadă lungă în care nu a jucat, din pricina accidentărilor, Tudor Băluță a revenit pe teren, în fața propriilor suporteri și se bucură pentru revenire. „Până la urmă, e un punct în clasament, chiar dacă cred că am pierdut două. Ne doream să câștigăm, fiind un meci acasă, în fața suporterilor. Noi jucăm în fiecare meci la victorie, dar acum n-am reușit. Însă abia a început campionatul, mai avem multe meciuri și sperăm să facem rezultate pozitive. Mă bucur că am redebutat și că am revenit pe teren după o lungă perioadă în care nu am jucat. Mi-aș fi dorit să fie o victorie, dar asta e, luăm acest punct și vedem ce putem face mai bine pe viitor“, a menționat mijlocașul, conform sursei citate.  
 
Meciul primelor două clasate
 
După trei etape, în care a acumulat șapte puncte, având două victorii și un egal, golaveraj 4-1, formația de pe litoral se menține pe prima poziție în clasamentul Superligii. Etapa a patra le aduce „marinarilor“ un meci în fieful celei de-a doua clasate, FC Botoșani, și ea neînvinsă și cu șapte puncte în trei meciuri, cele două echipe fiind despărțite de golaveraj. Partida se dispută luni, 8 august, de la ora 21.00. „Urmează un meci dificil ca oricare altul. Ne vom pregăti bine și sperăm ca la ora meciului să fim toți 100% și, de ce nu, să venim acasă cu cele trei puncte“, a punctat Tudor Băluță. „Luăm fiecare meci în parte, încercând să marcăm și să câștigăm, aceasta fiind filosofia clubului. Sperăm să venim cu cele trei puncte de la Botoșani“, a spus și Romario Benzar.     
 
Hagi, întâlnire cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
 
Gheorghe Hagi s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. Întâlnirea a avut loc cu ocazia Festivalului cultural „Săptămâna Haferland“, cea mai mare manifestare dedicată culturii și tradițiilor săsești din Transilvania. Ajuns la a zecea ediție, festivalul a avut loc atât fizic, cât și online, în zece sate din Țara Ovăzului: Archita, Saschiz, Cloașterf, Roadeș, Bunești, Rupea, Homorod, Criț, Meșendorf și Viscri. Proectul cultural a fost finanțat de Ministerul Culturii. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
  
Citește și:
 
Farul Constanța, pe locul întâi al Superligii și după etapa a treia
 
Farul Constanța
Gică Hagi și provocarea cea mai mare din această vară. „Mi-am asumat-o“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii