Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul „marinar“ Sebastian Mladen a înfruntat Farul cu Panetolikos „Cu siguranță, se vor bate sus de tot până la finalul campionatului“

ro

28 Nov, 2022 00:00 1929 Marime text

 
  • Transferat la Panetolikos (locul 7 în Grecia) în luna august a acestui an, Mladen a jucat titular contra Farului.
  • Căpitanul echipei constănțene, stoperul Ionuț Larie, a menționat că amicalul cu formația greacă le-a arătat „marinarilor“ unde mai au de lucrat pentru meciurile care vin.
  • În decurs de 12 zile, Farul va susține patru partide oficiale, trei în campionat și unul în Cupa României.
 
Adversar în premieră al Farului Constanța, în meciul amical de la Ovidiu pe care „marinarii“ l-au pierdut cu 1-2 în fața echipei grecești de primă ligă Panetolikos, fostul jucător al echipei de pe litoral Sebastian Mladen a mărturisit că s-a simțit ciudat în această postură.
 
Transferat la Panetolikos (locul 7 în Grecia) în luna august a acestui an, Mladen a jucat titular contra Farului. „A fost ciudat, din multe puncte de vedere. Nu sunt obișnuit, e prima dată când vin aici în postura de adversar. Sunt fericit însă că mi-am văzut foștii colegi, am aici mulți prieteni. I-am văzut și am vorbit puțin cu ei. Le urez baftă în continuare, pentru că merg foarte bine. Mai e mult până să iasă campioni, dar, su siguranță, dacă se va întâmpla, voi avea și eu o medalie. Știind cum lucrează domnul Hagi și ce-și dorește de la echipă, în fiecare an am avut mari speranțe. Poate părea puțin surprinzător locul pe care se află, dar, dacă ne uităm la calitatea lotului și a jocului practicat de la începutul campionatului, dar și la constanța pe care o au, nu e deloc o surpriză. În anii trecuți, a lipsit constanța, acum o au. Cu siguranță se vor bate sus de tot până la finalul campionatului. Pentu mine e un nou început la Panetolikos, ceva diferit, am schimbat echipa după șase ani. Sper să joc din ce în ce mai bine“, a declarat fundașul.       
 
„Numai împreună putem avea rezultate foarte bune“
 
Căpitanul Farului, stoperul Ionuț Larie, a menționat că amicalul cu formația greacă le-a arătat „marinarilor“ unde mai au de lucrat pentru meciurile care vin. În următoarele patru partide oficiale, echipa de pe litoral va juca astfel:
 
Farul - FC Botoșani (Superliga, etapa a 19-a, duminică, 4 decembrie, de la ora 13.15)
Farul - CFR Cluj (Cupa României, etapa a treia a grupelor, miercuri, 7 decembrie, de la ora 20.00)
FC Hermannstadt - Farul (Superliga, etapa a 20-a, sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 19.00)
FC Voluntari - Farul (Superliga, etapa a 21-a, vineri, 16 noiembrie, de la ora 20.00).

„Am disputat un amical contra unei echipe bune. Noi vrem să câștigăm și în amicale, dar acum nu am reușit. Cred că partida ne-a arătat ce mai avem de reglat până la următoarea partidă de campionat. Ne bucură că au venit fanii la amical, sperăm să o facă în număr mare și la restul partidelor. Numai împreună putem avea rezultate foarte bune. Avem o săptămână la dispoziție să facem lucrurile să meargă mai bine și sperăm ca la meciul cu Botoșanisă arătăm mult mai bine. A fost o pauză mai lungă decât de obicei, în zilele libere ne-am relaxat. Ne-am pregătit bine și vrem să rămânem pe prima poziție. Avem patru meciuri într-o perioadă scurtă, din care trebuie să scoatem maximum. Suntem o echipă foarte bună și sperăm să ne menținem acolo sus. Presiunea este mereu, avem un antrenor exigent, care ne cere să câștigăm toate partidele și să jucăm la victorie indiferent de adversar și de unde evoluăm, acasă ori în deplasare. Faptul că suntem pe primul loc ne motivează în plus“, a punctat Larie.   
 
„Ne-am atins obiectivele“
 
Tânărul Constantin Grameni este de părere că, în ciuda rezultatului nefavorabil, Farul și-a atins scopurile pentru meciul cu Panetolikos.  „Un meci greu, contra unei echipe solide. Un meci bun de verificare. Chiar dacă rezultatul nu a fost unul foarte bun, ne-am atins obiectivele, am alergat destul de mult, am pasat. Sperăm ca în campionat să luăm punctele și să câștigăm meciurile. Au jucat mulți tineri din academie, ne simțim bine în teren, știm unde e colegul nostru în teren, știm unde să pasăm, din câte atingeri. Ne dorim să câștigăm fiecare meci, așa cum le abordăm pe toate. În Cupă, vrem în primă fază să trecem de grupe, iar în campionat să scoatem maximum de puncte. Presiunea de a câștiga o avem mereu, și în sezonul trecut a fost la fel. Aceasta e mentalitatea noastră, de învingători, și vrem să o arătăm și pe teren.Să câștig campionatul cu Farul ar fi împlinirea unui obiectiv pe care îl am de când m-am apucat de fotbal. Cu cât mai repede, cu atât mai bine“, a spus Grameni.

„Vrem să câștigăm toate meciurile“
 
Un alt tânăr al Farului, Alexi Pitu, se pregătește pentru noi victorii în campionat și Cupa României. „O partidă bună de pregătire, consider că ne-am făcut treaba, chiar dacă am pierdut. Sperăm ca în campionat să reușim să adunăm victorii. Pentru mine, pauza nu a fost lungă, că am participat și la echipa națională de tineret, unde a fost o acțiune reușită. Acum am revenit și mă concentrez pe ce ne așteaptă. Vrem să câștigăm toate meciurile. Ne vom pregăti foarte bine pentru ele. În Superligă orice meci  e greu, echipele sunt apropiate valoric“, a menționat mijlocașul ofensiv.
 

 
Farul a anunțat că a deschis un pop store în City Park Mall Constanța. Standul este amplasat la etajul întâi al complexului comercial, iar, de acolo, suporterii fariști își pot achiziționa produse oficiale cu însemnele clubului constănțean, dar și bilete la meciurile de pe teren propriu ale „marinarilor“.
   
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța a pierdut amicalul cu Panetolikos (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii