Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:04 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuţii pentru bugetul SSC Farul Adrian Pitu - „Împreună cu antrenorul, voi creiona o echipă competitivă“ (document)

ro

05 Jun, 2018 00:00 3960 Marime text
Nou-promovată în Liga a 2-a, echipa de fotbal SSC Farul se va reuni după vacanţă pe 25 iunie, în condiţiile în care pe 4 august începe campionatul. Prima săptămână de pregătire, de reacomodare cu efortul, se va derula la Constanţa, după care urmează două săptămâni cantonament la munte.
 
„Marinarii“ revin apoi acasă, unde se antrenează o săptămână, iar în continuare vor disputa trei meciuri amicale, în cadrul unei alte săptămâni de pregătire.
 
În ce priveşte obiectivul echipei din sezonul 2018/2019, preşedintele executiv al SSC Farul, Adrian Pitu, a spus: „În primul rând, nu ştiu câte echipe promovează din Liga a 2-a în Liga 1. E discuţie pentru primele patru. Dacă va fi aşa, obiectivul nostru va fi clasarea în locurile 1-4, adică promovarea, ceea ce sper să se întâmple. În ce priveşte lotul de jucători, avem timp. Am avut o discuţie şi cu Hagi, să-şi facă lotul şi după aceea să vedem ce jucători pot veni la noi. Împreună cu antrenorul voi creiona o echipă competitivă. Eu îmi doresc să rămână Petre Grigoraş, e un tehnician foarte bun“.
 

Primele două intră direct, a treia merge la baraj

 
Ulterior, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal a fost postat calendarul competițional pentru ediţia 2018/2019 a Ligii a 2-a, aprobat ieri, în ședința Comitetului Executiv al FRF. Campionatul va debuta în weekend-ul 4-5 august, iar pe 8 şi 9 decembrie se va juca ultima etapă din 2018. Competiţia se va relua în 23-24 februarie 2019, urmând a se încheia, după 38 de etape, în week-end-ul 1-2 iunie. „În noul sezon de Liga 2 vor participa 20 de cluburi. Primele două vor promova în Liga 1, a treia clasată va disputa un baraj în dublă manșă cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Echipele clasate pe locurile 16-20 vor retrograda în al treilea eșalon“, se arată pe site-ul oficial al FRF.
 

„Sper să fie o luptă frumoasă“

 
La finele acestei săptămâni, oficialii SSC Farul vor avea o discuţie cu autorităţile locale în privinţa bugetului. „Trebuie să mergem să spunem ce vrem, iar ei să spună ce pot. Aşa mi se pare normal. Oricum, şi în Liga a 3-a ne-au ajutat foarte mult. La Liga a 2-a, sper să vină cât mai mulţi membri cotizanţi. Multă lume iubeşte Farul şi sperăm să vină lângă echipă, fie că e membru cotizant, sponsor, orice ajută. Se anunţă un campionat foarte spectaculos. Se vor confrunta echipe de tradiţie, cum nici în Liga 1 nu se găsesc. Sper să fie o luptă frumoasă. Pentru Liga a 2-a nu va fi foarte greu de omologat stadionul, dar dacă intrăm în prima divizie atunci e problemă. Se fac eforturi. Şi pentru Liga a 3-a s-a muncit din greu în această privinţă“, a mai spus Adrian Pitu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii