Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Derby-ul ligii secunde, la Năvodari Şunda - „Avem nevoie de cele trei puncte"

ro

11 May, 2011 01:53 1521 Marime text

sageata_2.jpgSperăm ca joi să nu primim vreo veste care să afecteze moralul echipei, dar eu cred cănumai Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane poate rezolva problema noastră"

Cu patru etape rămase de disputat din actualul sezon, divizionara secundă Săgeata Năvodari va juca vineri, pe stadionul Flacăra, cel mai important meci al finalului de campionat.

De la ora 16.30, echipa antrenată de Aurel Şunda va primi vizita liderului Seriei I, Ceahlăul Piatra Neamţ, în derby-ul campionatului. Optimişti în ceea ce priveşte obţinerea dreptului de promovare în acest sezon, năvodărenii speră să-şi ia revanşa vineri în faţa Ceahlăului, după înfrângerea din turul campionatului, cele trei puncte fiind extrem de importante în lupta pe care Săgeata o duce pentru locul secund cu cei de la Concordia Chiajna. „Este o partidă foarte importantă, cu un adversar puternic, dovadă şi faptul că sunt ca şi promovaţi în Liga I. Avem însă nevoie de cele trei puncte pentru a ne menţine pe locul al doilea", a declarat antrenorul Aurel Şunda. Acesta speră ca joi, Comisia de Recurs din cadrul Federaţiei Române de Fotbal să dea un verdict favorabil şi Săgeata să aibă dreptul de promovare în acest sezon: „Sperăm ca joi să nu primim vreo veste care să afecteze moralul echipei, dar eu cred cănumai Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane poate rezolva problema noastră". După ce a ratat meciul din etapa trecută contra Botoşaniului din cauza cumulului de cartonaşe, golgheterul formaţiei de pe litoral şi al eşalonului secund, Sorin Chiţu, va putea juca vineri contra Ceahlăului. La rândul său, portarul Florin Olteanu ar putea reveni între buturi după o absenţă de două etape cauzată de o accidentare. În schimb, Aurel Şunda nu va putea miza pe Alexandru Vlad, suspendat. De partea cealaltă, nemţenii tratează cu seriozitate acest joc, deşi sunt aproape promovaţi în primul eşalon. Tehnicianul Ceahlăului, Costel Enache, susţine că echipa sa nu trebuie încă să se bucure de promovare. „Atâta vreme cât Săgeata Năvodari mai are o cale de recurs la decizia Federaţiei Române de Fotbal privind dreptul de a evolua în prima ligă, Ceahlăul nu se poate bucura de promovare. Trebuie să rămânem concentraţi şi să luptăm până la capăt", a declarat Enache. După 26 de etape scurse din acest sezon, Săgeata Năvodari ocupă locul 2 în clasamentul Seriei I, cu 54 de puncte, în timp ce nemţenii sunt lideri, cu 63 de puncte.

Ajutor de la FC Viitorul

În cazul unei victorii în jocul de vineri, Săgeata îşi poate mări considerabil şansele de a termina campionatul pe locul secund, dacă FC Viitorul învinge Chiajna în partida de sâmbătă. Formaţia constănţeană va evolua în deplasare contra Concordiei Chiajna şi va încerca să administreze ilfovenilor prima înfrângere de pe teren propriu din acest sezon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii