Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța, în turneul Final 8 al Cupei României „Atmosferă magică, băieții au fost purtați de public spre victorie“ (GALERIE FOTO)

ro

04 Jan, 2023 00:00 1229 Marime text
 

 
  • Formația de pe litoral a câștigat ambele meciuri disputate în grupa B a competiției, care și-a derulat confruntările la Constanța.
 
Echipa masculină de baschet CSM Constanța a realizat performanța de a se califica, în premieră, în turneul Final 8 al Cupei României, în urma meciurilor din grupa B a competiției, desfășurate în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța.
 
Formația de pe litoral a câștigat ambele meciuri disputate, 99-71 cu ABC Laguna București și, în partida decisivă, 78-77 cu SCM U Craiova, una dintre forțele campionatului, reprezentantă a României în competiția continentală FIBA Europe Cup. Turneul Final 8 este programat să se dispute în perioada 11-15 februarie 2023, programul jocurilor din sferturile de finală urmând să fie stabilit prin tragere la sorți, fără capi de serie, dupa ședința de atribuire a organizatorului evenimentului.
 
Cele opt echipe calificate sunt:
 
Grupa A - CSM CSU Oradea, FC Argeș Pitești
Grupa B - CSM Constanța, SCM U Craiova
Grupa C - U-BT Cluj-Napoca
Grupa D - CSO Voluntari
Grupa E - SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara
Grupa F - Rapid București.
 
„Victoria cu SCM U Craiova poate părea o surpriză, dar, avându-l indisponibil pe Watson, un jucător cheie pentru ei, fundașul principal, am reușit, pe alocuri, evident, să anihilăm celelalte arme ale lor. Ne-au surprins cu niște aruncări de trei puncte, la un moment dat. Sunt fericit că ne-am calificat în Final 8, băieții și-au dorit foarte mult. Pentru oraș este foarte important că suntem acolo. A fost un meci de gală, lumea a umplut sala și ne-a dat o energie extraordinară. S-au bucurat de un spectacol frumos, oferit de ambele echipe. Sunt foarte fericit că Gribinic a făcut un meci mult mai bun, atât în apărare, cât și în atac. A găsit, în sfârșit, coșul pe care-l căuta. De asemenea, Vitalie a fost foarte insistent. De altfel, toți cei care au intrat pe teren și-au adus aportul“, a declarat Alexandru Olteanu, antrenorul principal al CSM Constanța.
 
Jucătorul sloven al echipei de pe litoral, Jakob Cebasek, a încheiat meciul cu SCM U Craiova cu 24 de puncte și cinci recuperări. „Nu privesc această victorie ca pe o surpriză, poate adversarii au fost obosiți. Au jucat la Cluj, apoi au zburat la București și de acolo au venit la Constanța. E adevărat că le-a lipsit Watson, dar și noi am luptat. Știm însă că putem mai mult, avem resurse, putem realiza o surpriză în Final 8. Poate organizăm turneul. Le mulțumesc colegilor și antrenorilor. Sunt mândru că spectatorii au venit în număr atât de mare la meci“, a menționat Cebasek. 
 
Americanul Nate Johnson a contribuit la succesul contra formațiuei din Bănie cu 13 puncte, două recuperări și cinci pase decisive. „Meciul a fost foarte intens, toți jucătorii și antrenorii și-au făcut datoria. Atmosfera a fost extraordinară. Am încercat să dăm totul, ca la fiecare meci. Sunt bucuros că am făcut istorie. În 2023, vom încerca să obținem rezultate și mai bune“, a punctat baschetbalistul din SUA. 
 
Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța„Mi-am propus și ne-am propus să încheiem anul cu victorie, așa cum l-am început. Mă bucur foarte mult că am avut o sală plină, la un an de când acest club s-a înființat, la o calificare în premieră și istorică în turneul Final 8 al Cupei României. A fost o atmosferă magică, electrizantă, băieții au fost purtați de public spre victorie. Felicit celelalte două adversare, Craiova o formație de cupe europene, care a oferit un spectacol alături de noi. A fost o pledoarie pentru frumusețea baschetului“, a menționat Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța. 
 
În Liga Națională, Conferința B, CSM Constanța se află pe locul 6, cu 14 puncte (după cinci victorii și patru înfrângeri), iar în primul meci al anului în campionat formația de pe litoral evoluează joi, 5 ianuarie, pe teren propriu cu CSM 2007 Focțani (locul 8, penultimul, cu 13 puncte, 2 - 9). Partida e programată de la ora 19.30. „Pregătim meciul cu Focșani, pentru noi nu există nicio posibilitate de a mai face pași greșiți“, a menționat Alexandru Olteanu. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
 
Citește și:
 
UPDATE
Baschetbalistele de la CSM Constanța, victorie în ultimul meci al anului. Răsturnări de situație și un final pe muchie de cuțit! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii