Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Baschetbalistele de la CSM Constanța, victorie în ultimul meci al anului. Răsturnări de situație și un final pe muchie de cuțit! (GALERIE FOTO)

ro

30 Dec, 2022 10:19 1174 Marime text
 
În ultimul meci susținut pe 2022 în Liga Națională, echipa feminine de baschet CSM Constanța a întâlnit pe teren propriu CS Rapid București, iar partida s-a încheiat cu succesul gazdelor, scor 71-66 (17-18, 17-17, 12-20, 25-11).

Confruntarea s-a decis pe final, ultimele minute fiind pline de suspans.  

Victorie CSM Constanța! După un meci cu răsturnări de situație și un final pe muchie de cuțit, fetele antrenate de Tatiana Gallova au câștigat meritat în fața Rapidului, la ultima reprezentație din 2022 în Sala Sporturilor și în Liga Națională de Baschet Feminin.
 
Cu două minute înainte de final, aveam 65-62, dar rapidistele au întors la 66-65. Rivers a recuperat, Davenport a înscris pe contraatac, 67-66. Apoi, Davenport a recuperat, Cucu a înscris, 70-66! Și tot Davenport a dat tușa finală în thrillerul de azi, cu o aruncare liberă: 71-66.
 
Lydia Rivers a încheiat meciul în double double, cu 12 puncte și 19 recuperări. Naomi Davenport a reușit 19 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, Dzombeta 15 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive, Podar 14p, Cucu 8p, Croitoru 3p. Bravo, fetelor!, este mesajul CSM Constanța.

 
Echipa de pe litoral ocupă locul trei în clasament, cu 17 puncte, după șapte victorii și trei înfrângeri.  
 
Astăzi, de la ora 17.00, în direct pe Digi Sport și preluat de Prima Sport, Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța găzduiește un nou meci de baschet, în care se întâlnesc, în grupa B a Cupei României, CSM Constanța și SCM U Craiova.

Este o partidă decisivă pentru ambele echipe în economia calificării în următoarea fază a competiției. Atât CSM Constanța, cât și SCM U Craiova au câștigat primul meci din grupă: CSM Constanța - ABC Laguna București 99-71 și SCM U Craiova -  ABC Laguna București 85-59.

După disputarea celorlalte cinci turnee din prima fază a Cupei României, au obținut calificarea la Final 8 câștigătoarele seriilor: CSM CSU Oradea (din grupa A), U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (grupa C), CSO Voluntari (grupa D), SCM Ohma Mozzart Bet (grupa E) și Rapid Bucuresti (grupa F). Acestora li se vor mai adăuga câștigătoarea Grupei B (de la Constanța) și cele mai bune două echipe clasate pe locurile 2 din cele șase serii.
 
Turneul Final 8 este programat să se dispute în perioada 11-15 februarie 2023, programul jocurilor din sferturile de finală urmând să fie stabilit prin tragere la sorți, fără capi de serie, dupa ședința de atribuire a organizatorului evenimentului.

UPDATE:

CSM Constanța a învins CSM U Craiova cu 78-77 (22-16, 23-19, 18-21, 15-21) și s-a calificat în turneul Final 8 al Cupei României.

Victorie și CALIFICARE! Cum se putea încheia mai frumos anul pentru CSM Constanța decât cu un spectacol sportiv care a avut de toate: atmosferă incendiară în tribune, dramatism pe teren, baschet de calitate și o ECHIPĂ care a dat totul pentru a învinge una dintre forțele campionatului, una dintre reprezentantele României în FIBA Europe Cup.
 
Constanța a dominat jocul și, chiar dacă a pierdut ultimele două sferturi, s-a impus la limită, 78-77, după 45-35 la pauză. Cebasek a încheiat meciul cu 24 de puncte și 5 recuperări, iar Johnson cu 13 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive.
 
Au mai punctat: Cizauskas 8p (2 recuperări, 6 pase decisive), Corpodean 8p, Balan 7p (5 recuperări), Mockevicius 6p (5 recuperări), Lazar 4p (6 recuperări), Oprean 3p, Gribinic 3p, Rhodes 2p (4 recuperări). Echipa antrenată de Alexandru Olteanu și Valentin Boian face pasul spre faza următoare a Cupei României.
 
Felicitări tuturor celor care au pus umărul la această calificare!
 
Au fost trei zile pline cu baschet la Sala Sporturilor, cu CSM Constanța obținând în premieră calificarea în Final 8 în Cupa României într-o atmosferă de vis.
 
Mulțumim tuturor, mulțumim că faceți baschetul să fie așa frumos!
 
An nou fericit, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.


Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii