Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Continuăm seria meciurilor de foc“ Baschetbalistele de la Phoenix Ştiinţa întâlnesc azi la Constanţa campioana României

ro

13 Feb, 2019 00:00 1272 Marime text
Echipa feminină de baschet Phoenix Ştiinţa Constanţa întâlneşte astăzi, pe teren propriu, cea mai puternică echipă din România la ora actuală, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, campioana României! Partida este găzduită de Sala Sporturilor, de la ora 18.00.
 
Meciul contează pentru etapa a noua a Grupei Roşii din Liga Naţională. ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe ocupă locul doi în clasament, cu 29 de puncte, în vreme ce Phoenix Ştiinţa (nou promovată în eşalonul de elită) se află pe poziţia a şaptea (ultima), cu 19 puncte. Pentru formaţia de pe litoral, meciul contra campioanei vine după cel împotriva formaţiei de pe prima poziţie, CSM Satu Mare, disputat în etapa trecută, tot la Constanţa, şi câştigat de oaspete cu 70-52. Phoenix Ştiinţa a condus însă la pauză cu 27-22, după ce s-a impus în primele două sferturi (12-10, 15-12). CSM Satu Mare a întors meciul după pauză, adjudecându-şi sferturile trei şi patru cu 28-15 şi 20-10.
 

Meciuri, la rând, cu primele două clasate

 
Aşadar, în două etape la rând, baschetbalistele de la Constanţa se confruntă cu primele două clasate! „Campioana României vine la Constanţa! Avem meci cu cea mai puternică echipă de baschet feminin din România la ora actuală. Continuăm seria meciurilor de foc, însă avem satisfacţia că reuşim astfel să readucem spectacolul în Sala sporturilor din Constanţa. Conştienţi fiind de şansele noastre, noi vă aşteptăm şi pe voi la sală pentru a le încuraja pe fete şi a ne bucura împreună de baschet de calitate“, este mesajul Phoenix Ştiinţa. ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe are o singură înfrângere în această stagiune, în meciul din deplasare cu Satu Mare, care s-a impus categoric, scor 76-51 (16-12, 16-21, 17-7, 27-11). A fost primul eşec al celor de la Sf. Gheorghe după 15 victorii la rând! După victoria de la Constanţa, Satu Mare a urcat pe locul întâi, profitând de faptul că fostul lider, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, a avut liber în runda trecută. De cealaltă parte, Phoenix Ştiinţa are o victorie şi lase înfrângeri în şapte meciuri din Grupa Roşie.
 

Pe locul doi în Cupa României 3X3

 
Între cele două etape din Grupa Roşie, s-au disputat două runde (şapte şi opt), din prima fază a Cupei României 3X3 la feminin. Confruntările au fost găzduite de Sf. Gheorghe şi ambele turnee i-au revenit formaţiei ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, după victoria cu 16-9 in faţa echipei CSM Târgovişte (în finala etapei 7) şi cu 19-18 în fata formaţiei FCC ICIM Arad (în finala turneului 8). Graţie acestor succese, Sf. Gheorghe a trecut de pe locul doi pe prima poziţie în clasament, făcând rocada cu Phoenix Ştiinţa Constanţa, cea care conducea ierarhia după şase turnee (dintre care a câştigat trei). „După ce am readus Constanţa din nou pe harta baschetului feminin din România, acum am reuşit chiar să o punem acolo unde îi este locul. Adică pe primul loc. Profităm de ocazie şi le felicităm pe fetele noastre, Cristiana Cutaş, Bianca Fota, Andreea Beldian, Ecaterina Armanu, Teodora Armanu, Andreea Fleşer şi Adelina Duţă, care au urcat, fie şi pentru moment, Phoenix Ştiinţa Constanţa pe primul loc al clasamentului Cupei României 3X3 şi ne arată încă o dată, dacă mai era cazul, că avem cu ce să ne mândrim“, au menţionat oficialii echipei de pe litoral, înaintea rundei a şaptea. Ultimele două runde din prima fază se dispute tot la Sf. Gheorghe, pe 23 şi 24 februarie, după care primele 12 clasate se vor califica la turneul semifinal.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Dublă de foc După CSM Satu Mare, baschetbalistele de la Phoenix Ştiinţa se duelează cu Sepsi SIC Sf. Gheorghe, campioana
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii