Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:20 16 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BC Athletic Constanța Andrei Talpeș - „Sunt optimist. În proiectul nostru, ne ghidăm după mai multe principii sănătoase“

ro

27 May, 2020 00:00 3300 Marime text

• Decizie luată de Federația Română de Baschet în urma pandemiei de Covid-19
• BC Athletic a avut proiecte din sfera #madeinconstanta
• Andrei Talpeș crede că este momentul unui restart în sport
 
Sezonul 2019 / 2020 al Ligii Naționale de Baschet masculin s-a încheiat oficial fără decernarea titlului de campioană.
 
În urma ședinței Consiliului Director al Federației Române de Baschet, desfășurată în regim de videoconferință, s-a arătat: ,,Consiliul Director constată imposibilitatea continuării Ligii Naționale de Baschet (masculin și feminin) și a Ligii 1, din cauza pandemiei de Covid - 19, și dispune cu unanimitate de voturi încetarea sezonului competițional 2019 / 2020 al LNBM, LNBF și Liga 1, cu clasamentele în vigoare la data suspendării competițiilor de către Comitetul pentru Situații de Urgență, din 12 martie 2020, fără decernarea titlurilor de campioană națională. Prezenta decizie intră in vigoare începând cu data de 22 mai 2020, acordând astfel tuturor participantelor din LNBM, LNBF și Liga 1 posibilitatea de a-și rezolva în această perioadă toate aspectele organizatorice”.
 

„Am reușit să creăm și să livrăm emoție“

 
În Liga Națională, Constanța a fost reprezentată la masculin de BC Athletic, iar la feminin de Phoenix Știința. „Din păcate pentru noi, sezonul 2019-2020 nu s-a terminat pe teren, din cauza pandemiei de Covid - 19. Pentru Baschet Club Athletic Constanța a fost un sezon cu suișuri și coborâșuri, însă cred că, deși nu am avut puterea de a controla rezultatul final al sezonului, am avut puterea să oferim oamenilor experiențe de neuitat. Cea mai mare bucurie este că, prin fiecare proiect din sfera #madeinconstanta în parte, am reușit să creăm și să livrăm emoție, atât către fani, cât și către sponsori, către partenerii noștri. Consider că oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă“, a declarat Andrei Talpeș, team manager al BC Athletic.
 

Restart în sportul constănțean

 
Oficialul constănțean este de părere că, după această pandemie, e momentul unui restart al sportului românesc în general și al sportului constănțean în special. „Și pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de noi toți, să ne unim forțele, de la ministere, federații, la specialiști, președinți, managerii, jucători, kinetoterapeuți etc. Iubesc să realizez si să mă implic în lucruri practice și adevărate, proiecte ce pot schimba mentalități. Este important să îți recunoști progresul și să fii mândru de împlinirile tale. Consider că recunoașterea și sprijinul celor din jur te ajută să evoluezi. Cât despre noi, despre Athletic Constanța, sunt optimist.  În acest proiect numit #madeinconstanta ne ghidăm după mai multe principii sănătoase, iar unul dintre ele, aplicat în special în aceasta perioadă, a fost: să faci ceea ce este corect, chiar și atunci când nu te vede nimeni“, a punctat Andrei Talpeș.
 

Oportunități reale pentru toți cei care vor să se implice

 
Acesta precizează că un proiect comun pentru restartul sportului constănțean ar putea aduce numai beneficii. „Cred în sport. Cred în sport ca pilon al educației, cred în sport ca sursă de lideri, de modele; cred în sport ca liant social; cred în sport ca industrie. Și cred că un proiect comun pentru restartul sportului constănțean ar putea aduce numai beneficii și, de asemenea, poate transforma Constanța într-o comunitate vie, care să ofere oportunități reale pentru toți cei care vor să se implice. Știu că toata lumea întreabă deja ce va fi in viitor. Mai avem multă muncă de făcut și pentru sezonul viitor. În cele din urmă, vreau să vă transmit faptul că este uimitor să lucrezi într-un club în evoluție și să faci parte dintr-o echipă profesionistă, ambițioasă și creativă, care lucrează zi de zi, ceea ce face ca proiectul #madeinconstanta să existe și să se întâmple. Succesul nu este final, eșecul nu este fatal: curajul de a continua este ceea ce contează!“, a mai spus Andrei Talpeș. 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
Citește și:
 
Americanul Siler Schneider, primul baschetbalist cu care BC Athletic Constanța semnează pentru noua stagiune
 

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii