Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Cluj - FC Viitorul, meci decisiv pentru titlu Gică Hagi - „Sperăm să obţinem victoria care să ne ducă în cupele europene“ (galerie foto)

ro

19 May, 2018 00:00 2661 Marime text
Duminică, 20 mai, se încheie turneul play-off al Ligii 1 la fotbal, ediţia 2017/2018, stabilindu-se noua campioană, dintre CFR Cluj şi FCSB, primele două clasate, care sunt despărţite de un punct. Partidele care vor decide noua campioană sunt CFR Cluj - FC Viitorul şi FCSB - Astra Giurgiu, ambele confruntări, ca şi a treia dispută din etapa a zecea, Poli Iaşi - CSU Craiova, jucându-se duminică, de la aceeaşi oră, 20.45.

Clasamentul înaintea ultimei runde este următorul: 1. CFR Cluj - 47p, 2. FCSB - 46p, 3. FC Viitorul - 35p, 4. CSU Craiova - 35p, 5. Astra Giurgiu - 33p, 6. Poli Iaşi - 24p. Anul trecut, FC Viitorul a întâlnit în ultima etapă, la Ovidiu, CFR Cluj, jucătorii lui Gică Hagi ieşind campioni în urma acelei partide decisive, în care aveau nevoie de victorie. Acum, roata s-a întors, şi CFR Cluj trebuie să treacă de FC Viitorul ca să fie sigură că obţine titlul! Confruntarea de duminică de la Cluj este importantă pentru ambele echipe, formaţia constănţeană, care speră să se califice iar în cupele europene, având ca obiectiv să se claseze pe locul trei.

„Va fi un meci frumos, european, intens şi cu mare presiune. Obiectivul nostru e să câştigăm, cele trei puncte asigurându-ne poziţia a treia. Depindem de noi, dar suntem conştienţi că e o deplasare grea, într-un moment decisiv, CFR având şi sprijinul publicului. Va trebui să facem însă faţă, să jucăm un fotbal de calitate. Cred că va fi o partidă deschisă. Sperăm să ne întoarcem cu o victorie frumoasă şi să terminăm anul cum trebuie, chiar dacă Dan Petrescu va fi supărat. Aşa e însă în sport, e o întrecere. Vrem să fim noi cei bucuroşi după meci, obţinând victoria care să ne ducă în cupele europene. Ar fi o nouă realizare extraordinară a noastră. Sperăm să facem faţă unui test important, să ducem 90 de minute la un nivel foarte bun“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

Echipa de pe litoral nu se va baza la Cluj pe Casap şi Ţăru (cu probleme medicale sau în refacere), iar în privinţa lui Băluţă şi a lui Drăguş (şi el chinuit de o accidentare) se va lua o decizie la Cluj.

Pentru Cristian Ganea, meciul de duminică va fi ultimul în tricoul FC Viitorul, în urma transferului la celebra echipă spaniolă Athletic Bilbao, la care va fi prezentat pe 28 mai. „Vom da totul ca să ne clasăm pe locul trei. Eu voi juca ultima partidă pentru echipa care m-a făcut mare, astfel că disputa de la Cluj va fi una specială. Pe terenul lui CFR am făcut mereu meciuri bune. Şi acum vor avea partidă foarte grea cu noi. Ne trebuie puncte, ca să nu ratăm poziţia a treia. Am fost suprins şi puţin dezamăgit că nu am fost convocat la echipa naţională, dar voi munci şi în continuare la fel, pentru a rămâne în atenţia selecţionerului“, a spus Cristian Ganea.

Apărătorul Sebastian Mladen a spus că Viitorul va aborda partida cu CFR ca pe toate celelalte, încercând să câştige. „E o coincidenţă că şi în acest an, în ultima etapă, se întâlnesc CFR şi Viitorul în meci decisiv pentru titlu. Nu mai contează însă ce a fost. Va fi o partidă frumoasă, în care trebuie să ne facem jocul nostru. Merităm să ne clasăm pe locul trei, am demonstrat că jucăm un fotbal de calitate“, a punctat Mladen.

Sursa foto: 1 - Facebook (Academia Hagi); galerie - ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:

„Am ajuns în România să-mi cer scuze!” Decizie radicală luată de Gică Hagi. Ce va face de acum înainte

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii