Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am ajuns în România să-mi cer scuze!” Decizie radicală luată de Gică Hagi. Ce va face de acum înainte

ro

18 May, 2018 15:17 4223 Marime text
Gică Hagi, managerul tehnic al campioanei României, FC Viitorul, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă că, de acum înainte, până nu va deţine vreo funcţie legată de echipele naţionale ale României, nu va mai vorbi despre acestea, ci doar despre structurile sale fotbalistice, Academia care-i poartă numele şi FC Viitorul.

Decizia luată de „Rege“ vine după declaraţiile sale legate de selecţia la Naţională, care au generat şi o reacţie a selecţionerului Cosmin Contra, care a spus că aşteaptă scuze de la Hagi, în urma afirmaţiilor acestuia care l-au vizat.

Am înţeles că trebuie să-mi cer scuze, ceea ce e un mare semn de întrebare. Să-mi cer scuze că am investit în tineri, că am creat la Ovidiu o bază sportivă modernă, că am avut o mare performanţă, că am produs jucători? Să-mi cer scuze că am muncit, că am jucat 18 ani la echipa naţională, participând la turnee finale de Campionat European şi Mondial? Să-mi cer scuze că am făcut o Academie care a devenit principalul partener al echipelor naţionale? Vreau ca şi jucătorii mei să aibă şansa de care beneficiază ceilalţi. Să fie trataţi la fel. Ţin cu fotbalul românesc şi vreau să ajungă departe. Îmi cer scuze că mi-am permis să vorbesc de echipa naţională. De acum înainte, nu voi mai vorbi de reprezentativele României, până nu voi avea o funcţie legată de ele. Să nu mă mai întrebaţi. Nu vreau să creez o stare negativă, panică sau să atac pe cineva. Îmi voi vedea de proiectul meu. Tac, mă uit şi sper să avem calificări la toate loturile la turnee finale. Am ajuns în România să-mi cer scuze! Am crezut că pot să-mi dau cu părerea. Îmi cer scuze atunci că am tupeul să apar şi să vorbesc despre România, a declarat Gică Hagi, amestecând supărarea cu ironia.


Gică Hagi s-a arătat nemulţumit şi de faptul că performanţele structurilor sale fotbalistice nu sunt mediatizate pe cât ar merita.

Probabil că nu există interes mare pentru Viitorul, ci să promovăm pe alţii. La Viitorul s-a făcut o muncă nemaipomenită. Sunt fapte, performanţe unice, dar puţin comentate, ceea ce îmi dă foarte mult de gândit. Ce au făcut Hagi şi Viitorul în ultimii zece ani nu contează, ci alte lucruri, mai puţin importante. Nu e de neglijat ce facem noi. Mă mândresc cu tinerii noştri, a punctat Hagi.


Managerul tehnic al FC Viitorul a respins şi eticheta de subiectivism pe care unii i-au pus-o, făcând legătura astfel cu fiul său, Ianis, şi cu faptul că Hagi a contestat că tânărul mijlocaş, dar şi alţi jucători de la FC Viitorul, nu au fost convocaţi la echipa naţională.

Unii încercaţi să scoateţi că sunt subiectiv. E o diversiune. Eu subiectiv? Sunt un tip serios, care dau şansă tinerilor valoroşi, aşa cum au făcut şi alţii cu mine. Nu sunt subiectiv, ci exigent, serios şi profesionist. Performanţa e singurul lucru care-mi place. Am făcut performanţă la nivelul cel mai mare, am scos mulţi jucători pentru Liga 1. E un grup «frumos» care şi-a pus ochelari şi nu vede. Faptele infirmă că am fost catalogat ca subiectiv. Ianis e băiatul meu şi sunt mândru că e valoros. A fost inclus între cei mai talentaţi 100 de jucători tineri din lume. E o realitate pe care nu pot să o ascund. Am avut o opinie mai dură, mai specifică şi încă n-am găsit răspunsurile la întrebările mele, dacă e adevărat sau nu. Am înţeles că unii au întrebat cine sunt eu. Uitaţi-vă în CV-ul meu dacă nu ştiţi! Dacă nici de fotbal nu mai pot să vorbesc, atunci de ce?, a punctat Gică Hagi.    

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii