Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionul Adrian Petrovici A căzut cu motocicleta, la peste 200 km / h, iar peste două zile a ocupat locul întâi în cursă! (galerie foto)

ro

19 Jul, 2019 00:00 5470 Marime text

Etapa a patra a Campionatului de motociclism viteză i-a adus o nouă victorie pilotului din Năvodari Adrian Liviu Petrovici, de la ACS Petrovici Racing Team. Pe circuitul de la Adâncata (judeţul Ialomiţa), week-end-ul a început cu emoţii pentru campion, după o căzătură a acestuia, la o viteză ameţitoare, dar s-a încheiat în urale, odată cu succesul din cursă al lui Adrian, care l-a apropiat de câştigarea MotoRC.

În runda precedentă, pilotul se confruntase cu probleme tehnice, motorul motocicletei sale stricându-se pe când Adrian se afla pe locul întâi! Cu multe eforturi, campionul a reuşit să înlocuiască motorul, pentru a putea participa la etapa a patra, dar, la Adâncata, ghinionul l-a lovit din nou. În prima zi din competiţie, vineri, chiar la prima intrare, Adrian Petrovici a avut parte de o căzătură la o viteză de peste 200 km/h! „Instinctul meu, reacţiile mele, norocul, o minune… nu ştiu ce a ajutat cel mai mult, însă am reuşit să scap fără nicio traumă fizică, iar motocicleta s-a ales doar cu câteva probleme relativ rezolvabile în acele zile“, a povestit Adrian. 
 

O cu totul altă motocicletă decât cea pe care o ştia


În aceste condiţii, restul zilei de vineri şi ziua de sâmbătă pilotul le-a dedicat reparării motocicletei, ca să poată lua startul duminică. În acelaşi timp, încerca să îşi regăsească psihic ritmul de cursă, deoarece trebuia să concureze cu o motocicletă care nu mai voia să se aplece în viraj la fel ca înainte şi nu mai voia să tragă la fel de tare ca înainte. „Era o cu totul altă motocicletă decât cea pe care o ştiam“, a constatat pilotul. 
 

De la 30 de grade Celsius la furtuni


O altă dificultate întâlnită în week-end-ul cursei a fost vremea foarte schimbătoare. „Vineri şi sâmbătă, te antrenezi în anumite condiţii, la anumite temperaturi, iar duminică acestea scad brusc şi se anunţă furtuni. Acest lucru influenţează complet alegerea pneurilor de cursă. Stilul de pilotaj se schimbă dacă este cursă pe ploaie, după ce tu, două zile, te-ai antrenat la 30 de grade Celsius“, a menţionat Adrian. 
 

Elev şi profesor, bătălie roată la roată


Şi a venit cursa! Pilotul de la ACS Petrovici Racing Team a luat startul de pe locul doi, pole position având studentul lui Adrian, Florin Bîrlădeanu! Duelul a fost unul incendiar. „În primul viraj, am reuşit să ajung pe locul întâi, însă Florin nu s-a lăsat şi m-a făcut să muncesc toata cursa pentru a o încheia câştigător. Am reuşit deci să termin pe prima poziţie, chiar cu cinci minute înainte să înceapă ploaia torenţiala, din pricina căreia următoarele curse de după noi au fost anulate“, a povestit Adrian. „Plecare din pole-position şi mai apoi o cursă incendiară, bătălie roată la roată cu profesorul Adrian Petrovici, cel care a câştigat!”, a descris ostilităţile şi Florin. 
 

„Văd, de la o etapă la alta, cum creşte acest sport“       


Adrian Petrovici este fericit că a reuşit să depăşească problema apărută în etapa a patra, recuperând astfel punctele din campionat pierdute în runda a treia şi fiind cu un pas mai aproape de câştigarea campionatului. „Mulţumesc tuturor celor ce mă susţin la fiecare etapă şi sunt alături de mine, chit că este vorba despre o sponsorizare sau prezenţa fizică alături de mine la start. Orice fel de susţinere contează. Împreună, văd de la o etapă la alta cum creşte acest sport, datorită vouă“, a precizat pilotul din Năvodari. 
 

Unul dintre cele mai mari Rally Raid din sud-estul Europei


MotoRC ia o pauză până în luna septembrie, însă Adrian - nu. „Ne vedem între 25 şi 28 iulie, în Constanţa, unde va avea loc 4V Rally Raid Romania, unul dintre cele mai mari Rally Raid din sud-estul Europei, o cursă pentru auto, SSV, moto şi QUAD-uri, pe diferite tipuri de teren, de la câmpie la nisip. Până acum, Petrovici Racing Team are un reprezentant în cursă, Adrian Bustiucel, proprietarul Est Bike Adventure Constanţa. Deci, dacă sunteţi prin zonă, aruncaţi un ochi pe-acolo şi, de ce nu, vă aşteptăm să ne şi salutaţi“, a spus Adrian Petrovici. 
 

Un adevărat Dakar al Dobrogei


Văzut ca un adevărat Dakar al Dobrogei, 4V Rally Raid Romania se desfăşoară pe trasee din judeţul Constanţa, dar şi în municipiu va fi spectacol. „Program concerte 4V Rally Raid 25 - 28 iulie, Constanţa: 26 iulie, 20.00 - Acoustic Dream, 27 iulie, 22.00 - Tribut Queen - Dan Helciug, 28 iulie, 21.30 - Tribut ACDC - The R.O.C.K., Laser Show - proiecţie pe Cazino Constanţa; Food Trucks Area by Bonheur Food & Drink - pe întreaga perioadă a evenimentului! 52 echipaje de rally raid! Concurenţi din 6 ţări! Cele mai tunate maşini 4x4, SSV, QUAD şi motociclete! Deci, pe scurt, avem o combinaţie letală de maşini, concerte, food and drink, show laser, foc artificii, fete frumoase! 25 - 28 iulie, parcarea Poarta 1! Intrarea liberă!”, au anunţat organizatorii.  

Citeşte şi:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii